Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin a anunţat că Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre care completează pachetul legislativ pentru prevenirea, combaterea şi tratarea cancerului cu noi măsuri care vin în sprijinul pacienţilor oncologici. „Practic, se organizează reţeaua de profil oncologic din ţara noastră pe diverse paliere de îngrijiri, cu accent pe abordarea multidisciplinară şi integrată a cancerului, pentru uniformizarea practicii medicale în sistemul românesc de sănătate”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul a completat şi pachetul legislativ pentru prevenirea, combaterea şi tratarea cancerului cu noi măsuri care vin în sprijinul pacienţilor oncologici. Hotărârea aprobată astăzi conţine o serie de măsuri, atât în acord cu bugetul aprobat pe anul în curs al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cât şi cu necesitatea îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului din Romania. Practic, se organizează reţeaua de profil oncologic din ţara noastră pe diverse paliere de îngrijiri, cu accent pe abordarea multidisciplinară şi integrată a cancerului, pentru uniformizarea practicii medicale în sistemul românesc de sănătate”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

Astfel, Guvernul a aprobat, joi, hotărârea privind punerea în aplicare a prevederilor art. IV din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2023 pentru modificarea art. 942 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2022 pentru prevenirea şi combaterea cancerului.

De asemenea, hotărârea aprobă modalitatea de implementare a unor măsuri cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului din România aprobat prin Legea nr. 293/2022 pentru prevenirea şi combaterea cancerului, mai precizează Guvernul, în comunicatul de presă.

„Este vorba despre elaborarea a 10 acte normative la nivel de ordin de ministru, referitoare, de exemplu, la setul de recomandări pentru diagnosticul fiecărui tip de cancer, traseul pacientului, specific fiecărui tip de cancer şi dezvoltarea instrumentelor de management a intervalelor de timp caracteristice fiecărei etape, ghidul de intervenţie integrată pentru prevenirea cancerului la adult în asistenţa medicală primară, etc”, mai indică sursa citată.

Hotărârea face parte din pachetul legislativ aprobat recent de Guvern privind controlul şi combaterea afecţiunilor oncologice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.