Grupul parlamentar al PNL a depus în Parlament un amendament la o iniţiativă care se referă la reducerea timpului de publicitate în cadrul programelor pentru copii, care prevede că este interzisă sponsorizarea în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc. Anunţul a fost făcut marţi, la Parlament, de liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul deputaţilor PNL a declarat că grupul parlamentar PNL a depus un amendament în cadrul dezbaterii unei reglementări aflate pe rolul Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor o iniţiativă care se referă la reducerea timpului de publicitate în cadrul programelor pentru copii.

”Noi intervenim cu un nou amendament în cadrul aceste propuneri legislative prin care spunem că este interzisă sponsorizarea în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc”, a afirmat Andronache.

El a precizat că în ultima perioadă ”a apărut o anomalie, şi anume emisiuni televizate la ore care în mod evident sunt în afara orelor destinate programelor pentru copii, apar ca fiind susţinute, sponsorizate de operatori din domeniul jocurilor de noroc”.

”De asemenea se impune şi interdicţia publicităţii în cadrul programelor pentru copii la jocurile de noroc la băuturile energizante, la cele alcoolice, la produsele de tutun şi cele de vaping pentru că din punctul nostru de vedere la ora aceasta reglementarea aceasta apare doar într-o normă de aplicare respectiv Codul audiovizualului care nu este o normă primară. Noi considerăm că trebuie să intervenim ca legiuitor în materia aceasta din cauza faptului că apar din ce în ce mai des astfel de situaţii în programele de televiziune care se adresează copiilor”, a completat Andronache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.