Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a sesizat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru a lua măsurile disciplinare care se impun faţă de deputatul neafiliat Andi-Gabriel Grosaru, pe motiv că acesta a afirmat, în plenul din 5 septembrie, că în acest grup parlamentar „avem nişte entităţi care nici măcar vertebrate nu sunt şi nici măcar nu reprezintă pe nimeni”. Conducerea Camerei a transmis, miercuri, sesizarea Comisiei juridice pentru analiză şi raport. Grosaru a făcut parte din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale până în luna iunie a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor precizează că Grosaru a afirmat următoarele: „Într-adevăr, în acest COM este vorba despre recomandări ale Consiliului. Este vorba despre încurajarea cercetării ştiinţifice, este vorba despre pescuit, este vorba despre vulnerabilităţile rechinilor, ţestoaselor. Dar nu ştiu să fi existat rechini sau ţestoase în Moldova sau în Rusia. De altfel, aceste animale sunt reprezentative în domeniul lor. Rechinii, ţestoasele sunt vertebrate, de altfel, ele reprezintă ceva. Ceea ce este important este că în fostul grup parlamentar al minorităţilor naţionale avem nişte entităţi care nici măcar vertebrate nu sunt şi nici măcar nu reprezintă pe nimeni”.

Parlamentarii grupului minorităţilor naţionale mai subliniază că „nu este prima dată când domnul Grosaru face de la tribuna Parlamentului şi, în perioada în care a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, de la microfonul Comisiei, afirmaţii jignitoare la adresa unor minorităţi naţionale reprezentante în grupul nostru parlamentar sau la adresa unor deputaţi membri ai grupului”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Prin urmare, grupul minorităţilor naţionale consideră că „această hărţuire la care este supun din partea domnului Grosaru trebuie să înceteze şi că după ani în şir în care am încercat, fără succes, să gestionăm această problemă, singurul mod pe care îl vedem a mai putea schimba ceva este sancţionarea domnului Grosaru ori de câte ori atacă grupul sau pe membrii săi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.