Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu afirmă că, "pentru înlăturarea oricărui semn de întrebare", decizia de renumărare a voturilor la Sectorul 1 ar fi una corectă. "Dacă în urma renumărării doamna Clotilde Armand se dovedeşte a fi câştigătoarea, noi o să fim primii, sau eu o să fiu primul care o felicit", adaugă Grindeanu. Referitor la faptul că Gabriela Firea vrea renumărarea voturilor pentru întreaga Capitală, Grindeanu spune: "În mod sigur dacă a făcut această cerere în mod oficial e justificată. O să vedem pe parcursul acestei zile deciziile BEC, că înţeleg că sunt decizii în jurul prânzului, dar ca notă generală, ca respectare a regulilor, ca o dovadă de transparenţă, nouă ni se pare că decizia corectă e aceea de renumărare. Nu înţelegem de ce s-ar opune cineva la acest proces de renumărare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deja s-a creat o stare de tensiune, normală (...) în nicio variantă nu e o victorie zdrobitoare a unuia sau a altuia, şi atunci cred că pentru democraţie, pentru înlăturarea oricărui semn de întrebare, această decizie de renumărare ar fi una corectă", a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu, referindu-se la situaţia de la Sectorul 1.

Întrebat dacă se poate ajunge la o renumărare şi pentru Bucureşti, el a spus: "Nu ştiu, n-aş vrea să mă antepronunţ, dar e cert că normalitatea de care vorbeau unii în campanie aul trecut înseamnă şi respectarea unor reguli democratice, atâta timp cât există aceste semne de întrebare, cred că normalitatea ăn acest caz ar fi acest proces de renumărare. Şi vreau să vă declar, chiar în nume personal, că dacă în urma renumărării doamna Clotilde Armand se dovedeşte a fi câştigătoarea, noi o să fim primii, sau eu o să fiu primul care o felicit".

Legat de faptul că Gabriela Firea cere contestarea pe întreaga Capitală, Grindeanu a replicat că nu a apucat să discute cu ea.

"În mod sigur dacă a făcut această cerere în mod oficial e justificată. O să vedem pe parcursul acestei zile deciziile BEC, că înţeleg că sunt decizii în jurul prânzului, dar ca notă generală, ca respectare a regulilor, ca o dovadă de transparenţă, nouă ni se pare că decizia corectă e aceea de renumărare. Nu înţelegem de ce s-ar opune cineva la acest proces de renumărare", a afirmat Grindeanu.

El a menţionat că trebuie să discute cu Gabriela Firea să vadă fundamentul cererii de renumărare, dar s-a declarat "convins că e fundamentată, dacă e această cerere".

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, acuză ”multe nereguli” în procesul electoral şi anunţă că social-democraţii analizează posibilitatea de a cere renumărarea voturilor din Bucureşti. ”La prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, a afirmat Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.