Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Vicoria, că nu a existat intenţia de a fi discutate în şedinţă ordonanţa de urgenţă prinvind graţierea şi nici cea de modificare a Codului Penal, precizând că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a fi prezent la Guvern nu a schimbat ”absolut nimic” ordinea de zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu a existat niciun fel de intenţie de a fi pe ordinea de zi aceste proiecte, cu sau fără prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Nu a schimbat prezenţa preşedintelui absolut nimic. (...) Azi am avut o şedinţă de guvern ordinară. Totodată, am avut şi o premieră. Conform prevederilor constituţionale, preşedintele ţării are dreptul de a prezida şedinţele de guvern şi asta s-a întâmplat astăzi”, a ţinut să sublineze premierul Sorin Grindeanu, la finalul şedinţei de miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la şedinţa de Guvern. Participarea preşedintelui a venit în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii privind posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a unui proiect de OUG de modificare a Codului penal, inclusiv în vederea graţierii unor pedepse şi dezincriminării unor fapte.

Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative, care au fost finalizate marţi, unul dintre ele vizând graţierea, nu şi aministia, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la finalul şedinţei de Guvern prezidate de preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.