Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, că nu ştie dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, el arătând că mai sunt câteva domenii în care nu s-au încheiat negocierilor, precum Justiţia şi Munca. Despre propunerea de premier, Grindeanu a amintit că mandatul dat de Consiliul Naţional al PSD peste pentru un premier de la PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a precizat că negocierile pe programul de guvernare nu s-au încheiat, pentru că mai sunt câteva domenii unde nu s-a ajuns la un acord. ”Vom informa Consiliul Politic Naţional cu privire la stadiul negocierilor”, a afirmat Grindeanu, precizând că un capitol care nu a fost închis este cel al Justiţiei, unde nu s-a ajuns la o înţelegere privind desfiinţarea SIIJ. Despre majorările de venituri, Sorin Grindeanu a arătat că PSD a cerut la începutul acestor negocieri execuţia bugetară pentru a vedea dacă se pot apllica propunerile pentru creşterea veniturilor. ”E absolut necesar ca în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia trebuie să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a spus deputatul, arătând că PSD consideră esenţială această bucată din programul de guvernare. Despre propunerea de premier, Grindeanu a arătat că mandatul partidului din Consiliul Naţional este să dea premierul. ”Dacă se va modidica, deşi nu cred, vom vedea”, a mai spus el. Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a răspuns: ”Este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”. În plus, el a afirmat că nu ştie să existe vreo întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. ”Nu ştiam că este o întâlnire. Vorbim despre supoziţii, nu avem habar de o asemenea întâlnire. Cred că trebuie să discutăm în mandate constituţionale, nu cred că trebuie să se depăşească aceste mandate”, a comentat el. Conducerea PSD se reunşete de la ora 11.00 pentru a discuta despre stadiul negocierilor cu PNL, pentru formarea Guvernului şi despre propunerea de premier cu care partidul va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.