Premierul Sorin Grindeanu a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru funcţiile de miniştri ai Justiţiei - Tudorel Toader, Economiei - Mihai Tudose, Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat - Alexandru Petrescu şi pentru cea de ministru delegat pentru Fonduri Europene - Rovana Plumb.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propunerile au fost făcute în conformitate cu prevederile art. 85 alin. (2) şi art. 106 din Constituţia României, republicată, precum şi cu cele ale art. 7 şi art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare", potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, miercuri, în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru portofolii.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Mihai Tudose, propus la Economie, este de 17 ani deputat şi a mai fost ministru la Economie un an. El a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susţinută sub îndrumarea lui Oprea

Alexandru Petrescu a fost mutat de la Ministerul Economiei la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, pe care îl gestiona interimar, după demisia lui Florin Jianu. Portofoliul Economiei a fost preluat de Mihai Tudose care a mai ocupat acest post în ultimul cabinet al lui Victor Ponta, în decembrie 2014 - noiembrie 2015.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Tudorel Toader, rector al Universităţii Cuza din Iaşi şi judecător la CCR timp de zece ani. În scandalul OUG 13, el a fost pentru abrogarea ordonanţei, dar a contestat dreptul lui Iohannis de a convoca referendum

Tudorel Toader, fost judecător al Curţii Constituţionale, a fost propus ministru al Justiţiei, iar Rovana Plumb în locul Mihaelei Toader în funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Rovana Plumb, a treia oară ministru. În campania pentru parlamentare ea a luat un credit de 63.000 lei, sumă cu care a împrumutat PSD

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.