Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că nu exclude posibilitatea ca graţierea şi modificarea Codului Penal să fie făcute prin proiecte de lege, precizând că ordonanţa de urgenţă este ”viziunea” ministrul Justiţiei, iar după o consultare publică va fi luată o decizie în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Justiţiei a venit cu viziunea sa legată de aceste două probleme. Din câte ştiu eu, se pot face aceste lucruri în două moduri: ori ordonanţă de urgenţă, ori prin Parlament. Nu a inventat Guvernul Grindeanu ordonanţele de urgenţă legate de Codul Penal. Inclusiv Guvernul tehnocrat a dat OUG pe modificarea Codului Penal în ultimul an”, a declarat premierul Sorin Grindeau, întrebat de ce nu a promovat graţierea şi modificarea Codului Penal prin proiecte de lege.

Premierul a punctat că ordonanţa de urgenţă este propunerea ministrului Justiţiei, dar o decizie va fi luată după consultările publice.

”Există aceste două posibilităţi date de lege. Ministrul Justiţiei, de la început, şi-a spus viziunea în ceea ce înseamnă justiţie. E un prim pas, e o propunere, în acest moment mergem spre ceea ce am discutat până acum spre consultarea celorlate instituţii şi nu numai, urmând ca după aceea să vedem ce decizie luăm”, a arătat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.