Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat, joi, în conferinţa de presă susţinută alături de prmeierul Pavel Filip după încheierea şedinţei comune de guvern româno-moldoveană, că România îşi doreşte să participe la procesele de privatizare din Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem în vedere să creştem prezenţa României în Republica Moldova, ne dorim consolidarea prezenţei instituţionale româneşti, să fim parte a eventualelor procese de privatizare care vor avea loc în perioada următoare, sigur respectând toate procedurile transparente pe care dumneavoastră le veţi avea”, a declarat Sorin Grindeanu, în conferinţa de presă susţinută la Piatra-Neamţ.

La rândul său, premierul Moldovei a spus că investiţiile româneşti sunt binevenite în Republica Moldova. ”Cu privire la investiţiile României în Republica Moldova, vom fi foarte bucuroşi să vă prezentăm tot programul de privatizare din Republica Moldova şi aceste investiţii sunt binevenite”, a spus Pavel Filip.

Cei doi şefi de guvern au discutat despre stadiul proiectelor comune româno-moldovene şi posibilitatea demarării altora noi. La şedinţa de la Piatra-Neamţ, premierul Grindeanu a fost însoţit de miniştrii Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regională), Daniel Constantin (Mediu), Carmen Dan (Interne), Gabriel Leş (Apărare), Viorel Ştefan (Finanţe), Tudorel Toader (Justiţie), Mihai Tudose (Economie), Alexandru Petrescu (Mediul de Afaceri), Ionuţ Vulpescu (Cultură), Ana Birchall (Afaceri Europene), Alexandru Cuc (Transporturi), Mihai Busuioc (secretarul general al Guvernului) şi de şeful ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu, şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Grindeanu: Am avut o întâlnire foarte pragmatică, un dialog constructiv care este baza cooperării bilaterale. Am trecut în revistă foarte multe proiecte aflate în derulare, am discutat despre proiecte viitoare în domeniul energiei, infrastructurii, culturii, mediului, dezvoltare regională. Sunt lucruri concrete care dezvoltă relaţia dintre România şi Republia Moldova. Acţiunea României va continua să aibă un dublu rol: de stabilizare a Republicii Moldova, de cosolidare a cadrelor democratice din Moldova şi de ancorare politică strategică şi fizică în spaţiul european. În acest sens au fost discuţiile noastre concrete care au fost ghidate de aceste două principii importante.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.