Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a reacţionat sâmbătă la afirmaţiile primarului Timişoarei, Nicolae Robu, care i-a catalogat pe jurnalişti "paraziţi sociali care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire”, afirmând că acesta a avut o ieşire „incalificabilă” care nu trebuie trecută cu vederea şi trebuie sancţionată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Într-o ţară în care valorile sunt uneori mai puţin respectate decât ne-am dori, e important să ne exprimăm fiecare atunci când simţim că ne sunt atacate principiile. Ca timişorean şi ca român, mă simt agresat de felul în care primarul Nicolae Robu înţelege să se comporte", scrie Sorin Grindeanu, fost preşedinte al CJ Timiş,  pe contul său de Facebook.
 
Fostul premier susţine că ieşirea acestuia nu poate fi trecută cu vederea şi trebuie sancţionată, spunând că aşteaptă ca primarul Nicolae Robu să îşi ceară scuze.
 
"Ieşirea incalificabilă de ieri la adresa presei timişorene nu poate fi trecută cu vederea şi trebuie sancţionată. Aştept ca Nicolae Robu să îşi ceară scuze public faţă de jurnaliştii din toată ţara şi faţă de întreaga comunitate", mai spune el.
 
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), le-a transmis jurnaliştilor din Timişoara, într-o conferinţă de presă în care nu le-a permis să îi adreseze întrebări, că ”există mai multe variante de prostituţie, nu numai pe centuri”, după ce în cursul dimineţii, pe Facebook, i-a catalogat pe jurnalişti "paraziţi sociali care trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire!”. Jurnaliştii de la principalele organisme de presă prezenţi la întâlnirea cu edilul au părăsit sala de conferinţe. Primarul a avut o astfel de reacţie după ce presa locală a scris că străzile nu au fost curăţate de zăpadă şi că există doar 14 utilaje de deszăpezire pentru tot oraşul, care are aproximativ 1.300 de străzi.
 
"Sunt tot felul de… nu sunt jurnalişti, că eu ştiu ce fac... ei trăiesc din acea taxă de protecţie sau asmuţire pe la terase, acolo stau, şi sunt cu mintea tulbure de ce consumă din susţinerea celor pentru care reprezintă tonomat. Asta sunt: tonomat. Nu vreau (n.r. – să numesc jurnaliştii la care fac referire)… Timişorenii ştiu foarte bine, sunt oameni inteligenţi şi cu discernământ şi fac distincţia între un jurnalist care îşi face datoria, se documentează şi unul care scrie prostii intenţionat sau neintenţionat, ceea ce este şi mai grav, intoxică. Când ştii clar că un lucru e alb şi tu vii şi transmiţi oamenilor că el e negru… Eu sunt, după câte constat, cam singurul în ţară care îmi permit să spun lucrurilor pe nume, pentru că eu n-am timorări în faţa nimănui. Nu fac nominalizări. Unii, când îşi pierd în faţa mea orice motiv de respect, în ochii mei cine a decăzut sub un anumit nivel nu o să se mai reabiliteze niciodată. Ne vedem de treabă, eu de treaba mea, el de treaba lui…cât poate, cât îl duce… şi aşa mai departe”, a spus Nicolae Robu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.