Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat referitor la taxa pe lux, că au fost solicitate mai multe date şi o analiză de la Ministerul Finanţelor, pentru a vedea care este impactul economic şi cât ar putea fi colectat la bugetul de stat pe anumite praguri şi scenarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Finanţe, Economie de asemenea Muncă. Aceste capitole. În momentul în care te afli într-o situaţie în care se află România acum, o situaţie grea pentru cetăţeni, vă spuneam şi de dimineaţă, nivelul de trai în România a scăzut, inflaţia este la aproape 8%. Statul trebuie să vină în viziunea noastră să ajute cetăţenii. Facturile sunt din ce în ce mai mari la energie. Toate aceste lucruri, în viziunea noastră, trebuie să se întâmplă şi cu ajutorul statului. Pentru aceste lucruri noi am venit şi cu propuneri care se află în continuare pe masa discuţiilor şi în momentul în care se va ajunge la o concluzie atât în ceea ce priveşte domeniul muncii, al creşterii veniturilor, cât şi pe domeniul fiscal, va fi comunicat acest lucru”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni la Parlament. 

Întrebat care ar putea fi această redefinire a produselor de lux şi cât ar putea fi acciza, Grindeanu a răspuns: „Nu s-a discutat şi v-a spus preşedintele PSD Marcel Ciolacu încă despre acele praguri. S-au cerut date în plus la Ministerul Finanţelor, anumite scenarii şi praguri, astfel încât să vedem impactul, să vedem cât s-ar putea colecta. În momentul în care avem toate acele date şi când se ajunge, aşa cum vă spuneam,  şi la o soluţie negociată, va fi comunicat. Cea pe care am comunicat-o în nenumărate rânduri şi anume că trebuie să facem ceea ce face aproape toată Europa şi nu doar Europa”.

El a mai spus că nu au fost discuţii despre pragurile de impozitare pe lux.

„Tot ce am văzut la televizor şi am văzut în aceste zile destul de multe lucruri legat de case de peste 120 mp, maşini peste 50, acestea sunt lucruri false. Nu s-a discutat de niciun de bariere de acest tip. Singurul lucru pe care l-am spus noi a fost, dacă vreţi, acea componentă de lux. Aminteam eu în urmă cu câteva zile de iahturi, maşini, bolizi de sute de mii de euro, ş.a.m.d., dar era doar o enumerare. Dar vă spun că în acest moment, în perioada următoare, vom face această transpunere, dacă vreţi, pe date exacte care provin de la Ministerul Finanţelor”, a explicat Grindeanu.

Chestiond de unde a apărut ideea cu acea declaraţie de avere completată de toată lumea, prim-vicepreşedintele PSD a replicat: „În niciun caz, în acest moment, nu este parte a acestei negocieri”.

„Totodată, eu cred că venituri, şi nu vorbesc de salarii, eu vorbesc de veniturile peste o anumită cotă şi nu dau acea cotă, în schimb acea cotă trebuie să fie foarte sus, deci venituri excepţionale, milioane de euro să fie impozitate la fel ca în restul Europei. Mai mult decât acel 16%. Nu vreau să dau niciun fel de procent atâta timp cât nu vedem ceea ce vă spuneam mai devreme”, a conchis Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.