Grigore Baboianu, care i-a criticat în urmă cu două săptămâni pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă, a fost revocat, prin decizie a şefului Executivului, din postul de guvernator al Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de revocare a lui Grigore Baboianu a fost semnată luni de către premierul Sorin Grindeanu şi publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

În acelaşi timp, premierul a semnat şi o decizie prin care l-a numit pe Mălin-Matei Muşetescu în postul de guvernator al Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”.

În urmă cu două săptămâni, Baboianu i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă. "Domnul premier şi domnul preşedinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aş fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o ştiucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poţi să-l laşi să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, aşa faceţi în Delta Dunării!». Dar, cu siguranţă, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…", a spus guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, la Europa FM.

Întrebat de ce vorbeşte despre un alt guvernator, Baboianu a răspuns: "Pai dacă dau astfel de exemple...". Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci.

În replică, Liviu Dragnea a declarat atunci că guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu ”vorbeşte ca să se afle în treabă”, preşedintele PSD întrebându-se dacă motivele nervozităţii lui Barboianu nu ar fi legate de faptul că ”l-a păcălit cineva că va fi schimbat”.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este "foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.

Potrivit unei decizii din 11 martie a premierului Sorin Grindeanu, Grigore Baboianu, coordonator Unitate de management proiecte, a preluat atribuţiile guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării” până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii. Grigore Baboianu a mai îndeplinit funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, din 2009 până în martie 2012, când şi-a prezentat demisia, acuzând atunci că Guvernul nu este deschis la sugestiile sale privind modificarea legislaţiei în domeniul zonelor protejate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.