Liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat, luni, la Antena 3, că este exclusă o alianţă cu PMP, după alegerile parlamentare, ea precizând că cei de la PMP nu au legături cu PNL ci cu PSD, cu care au făcut alianţe locale în toată ţara, inclusiv la Capitală, iar între Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu există o ”frăţie puternică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt momente în destinul PNL pe care ar fi trebuit să le recunoaştem ca greşeli. USL-ul este unul dintre momentele acelea. Categoric, ideea de USL a fost o greşeală, nu poţi să crezi că te aliezi cu PSD-ul şi nu eşti atins de tarele acestui partid”, a spus Alina Gorghiu. 

Ea a afirmat că dintre fostele partide membre ale USL, PSD este cel mai înclinat să facă o alianţă cu Traian Băsescu.

”Ştiţi pentru ce a fost făcut USL? Împotriva lui Băsescu şi a regimului Băsescu. Ştiţi cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Băsescu: Victor Ponta. Ştiţi ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea  şi Traian Băsescu? Acelaşi lucru, o frăţie puternică. În toată ţara. Întrebaţi-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB, în toată ţara PSD-ul are majorităţi cu PMP”, a mai comentat Gorghiu. 

Ea a respins ideea unei alianţe cu partidul condus de Traian Băsescu, după alegeri. ”PMP nu cu noi are vreo legătură”, a spus Alina Gorghiu, precizând că vede PMP alături de PSD, pentru că ”îi leagă discursul, sunt legaţi de personajele care gravitează în acest cerc, deşi dau impresia că sunt certaţi.”

Candidatul PNL la Camera Deputaţilor, la Bucureşti, Adriana Săftoiu  a spus, la rândul ei, că ”există lucruri în politică care nu se pot repeta”.

”Drept urmare, nu doar că există un vot în PNL că nu vom guverna cu PSD, dar în cazul propunerii PMP, nici măcar nu ar trebui să mai supunem la vot”, a spus Săftoiu. 

Întrebată ce va face PNL, dacă guvernarea ar depinde de PMP, Adriana Săftoiu a afirmat: ”După 26 de ani, şi PNL şi PDL au plecat de câteva ori de la premisa că trebuie să faci nişte compromisuri şi nu a ieşit nimic. USR este un partid pe care îl putem accepta, există lucruri compatibile, dar să mergi la guvernare doar să fii la guvernare e rău şi pentru ţară”.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.