Vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu, a afirmat, că ziua de 15 ianuarie în care românii îl aniversează pe marele poet Mihai Eminescu, liberlaii au încă un motiv de bucurie, respectiv celebrarea a 27 de ani de la renaşterea Partidului Naţional Liberal, arătând că liberalismul a renăscut după înlăturarea dictaturii comuniste, la 15 ianuarie 1990 şi că toţi liberalii poartă pe umeri datoria istoriei, dar şi a prezentului de a participa activ la modernizarea societăţii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liberalismul s-a născut cu mulţi ani în urmă, în vâltoarea frământărilor de la 1848, s-a coagulat în 1875, odată cu înfiinţarea Partidului Naţional Liberal şi a renăscut după înlăturarea dictaturii comuniste, la 15 ianuarie 1990. În ziua când românii se bucură de măreţia versurilor marelui poet Mihai Eminescu, liberalii au încă un motiv de bucurie: aniversarea renaşterii Partidului Naţional Liberal”, a transmis vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu.

El a afirmat că încă din seara zilei de 22 decembrie 1989, liberalii Dan Amedeo Lăzărescu, Nicu Enescu şi Sorin Botez au decis formarea unui grup de iniţiativă care să reînfiinţeze Partidul Naţional Liberal, iar la 15 ianuarie 1990, Tribunalul Bucureşti consfinţea acest fapt prin Decizia Civilă nr. 4, amintind că alături de cei trei iniţiatori numiţi s-au mai regăsit atunci Radu Câmpeanu, Dinu Zamfirescu, I.V. Săndulescu şi alţii.

”În 27 de ani, liberalismul a adus importante servicii României şi cetăţenilor săi. Indiferent de zbaterile interne, Partidul Naţional Liberal a susţinut permanent libertatea de exprimare, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, democraţia şi respectul pentru cetăţenii români, indiferent unde se află aceştia”, a subliniat Ştirbu.

El a încheiat precizând că toţi liberalii poartă pe umeri datoria istoriei, dar şi a prezentului de a participa activ la modernizarea societăţii româneşti.

”PNL este singurul partid care are un parcurs împletit cu cel al României şi trebuie să îşi urmeze menirea de a reuni toţi liberalii în beneficiul cetăţenilor acestei ţări”, a conchis vicepreşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.