Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu spune că ce nu i-a reuşit lui Liviu Dragnea acum doi ani jumătate, să o numească pe Dana Gîrbovan în fruntea Ministerului Justiţiei, îi iese acum, în august 2019, prin schimbarea Anei Birchall, prin controversata decizie CEx a PSD, culmea, pe data de 23 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„23 august, fosta zi naţională a României, acum 30 de ani, poate fi considerată o zi de tristă amintire acum, şi mai mult, dar şi un nou reper pentru faptul că PSD este demnul urmaş al Partidului Comunist Român, prin moştenirea şi aplicarea vechilor metehne tributare. Cum poate PSD, în anul 2019, să desemneze un ministru al Justiţiei, doar pentru faptul că a aservit şi a dat declaraţii de presă pozitive şi umile vizavi de Ordonanţele de Urgenţă promovate de către PSD-ALDE, care au fost, de fapt, doar legi strâmbe în domeniul justiţiei, împotriva  garantării drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Să nu uităm că în luna februarie 2017, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar privind adoptarea şi ulterior abrogarea controversatei OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, Dana Gârbovan califica ancheta DNA drept «un derapaj» şi cerea «o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj»”, mai precizează Gigel Ştirbu într-o declaraţie remisă News.ro.

Vicepreşedintele PNl aminteşte că Dana Gârbovan a criticat şi organizarea referendumului pe justiţie din 26 mai, despre care a declarat că îi aminteşte de "comunism": "Prin modul în care au fost formulate întrebările, referendumul mi-a amintit tot de perioada comunistă, când, dacă vroiai să cumperi un kg de carne, trebuia să cumperi şi o conserva de peşte sau o pungă de creveţi expandaţi."

„În loc ca măcar în ceasul al doisprezecelea, Guvernul actual să se ocupe de problemele care îi împovărează pe cetăţenii români, să accelereze toate procedurile privitoare la absorbţia de fonduri europene, să nu pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folosiţi pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale, care pot să fie folosiţi pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ, PSD se ocupă de plătit poliţe. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce, în continuare, să blocheze Justiţia să-şi facă treaba. Este evident pentru români faptul că acest Guvern şi majoritatea PSD-ALDE nu vor, cu disperare şi dispreţ, decât să-şi bată joc de cetăţeni şi să pună în aplicare doar decizii şi numiri controversate, pentru a-şi scăpa pielea în faţa justiţiei, de abuzurile abominabile pe care le-au săvârşit în ultimii ani”, încheie Ştirbu.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, întrebată despre faptul că Dana Gârbovan, propusă la Ministerul Justiţiei, ar fi apropiată a fostului ministru Florin Iordache şi a susţinut OUG 13, că ar trebui văzute lucrurile bune. "De ce în momentul în care se face o nominalizare încercăm imediat să aducem o parte negativă pentru acea persoană? Haideţi să gândim pozitiv şi să vedem şi lucrurile bune", a spus Dăncilă. Ea a spus că din proiectul prezentat de Ana Birchall rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Dana Gârbovan a anunţat că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină şi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.