Liderul AUR George Simion a declarat marţi, la Parlament, despre intenţia coaliţiei de a comasa alegerile europarlamentare cu locale, că vor depune solicitări în acest sens la Procuratura Generală, pentru conspiraţie la încălcarea Constituţiei şi crearea unui grup infracţional organizat, tăinuire de informaţii. ”Avem mulţi oameni care ne-au spus că asupra angajaţilor de la Autoritatea Electorală Permanentă s-au făcut, ieri, presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituţiei”, a mai spus Simion. El a făcut un apel la toate instituţiile statului responsabile cu protejarea ordinii constituţionale ”să ia atitudine şi să împiedice această tentativă de lovitură de stat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele AUR a declarat, marţi, că de o lună de zile nu se mai pune nicio problemă reală aici, în Parlamentul României. ”Nu vorbim de Planul Naţional de Cancer, nu vorbim de interzicerea jocurilor de noroc sau măcar a publicităţii la jocurile de noroc, nu vorbim de salariul minim, de recalcularea pensiilor. O singură preocupare este pe masa de lucru a coaliţiei, cum să rămână la putere în mod ilegal, în mod neconstituţional”, a spus George Simion.

El a precizat că practic, se urmăreşte menţinerea la putere, ilegitim, a unui partid care nu mai are susţinere populară.

”Vorbim aici de un grup infracţional organizat şi vom depune solicitări în acest sens la Procuratura Generală, pentru conspiraţie la încălcarea Constituţiei şi crearea unui grup infracţional organizat, tăinuire de informaţii. Avem mulţi oameni care ne-au spus că asupra angajaţilor de la Autoritatea Electorală Permanentă s-au făcut, ieri, presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituţiei. Nu vom îngădui aşa ceva, cred că fiecare român înţelege de ce această grabă”, a arătat George Simion.

Liderul AUR a ţinut să precizeze că nu au nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9 iunie pentru că sunt convinşi că ”românii îi vor taxa la vot pe cei din PSD, pe cei care tolerează ca anexa să facă regulile în această ţară iar preşedintele ţării să se implice în jocul democratic”.

”Este fără precedent, domnul preşedinte Klaus Iohannis, după ce a tăcut 9 ani, încearcă acum să salveze partidul. Fac un apel la toate instituţiile statului responsabile cu protejarea ordinii constituţionale să ia atitudine şi să împiedice această tentativă de lovitură de stat”, a mai spus Simion,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.