Preşedintele AUR George Simion a anunţat că partidul a început, miercuri, strângerea de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu. Până în momentul de faţă, formaţiunea a strâns 42 de semnături din cele 117 necesare, atât de la parlamentarii AUR, cât şi de la grupul celor neafiliaţi. Simion a lansat un apel ferm către parlamentarii USR, pe care îi cheamă să semneze iniţiativa care ar putea duce la căderea Cabinetului Ciolacu sau să recunoască deschis complicitatea cu partidele aflate la putere. Apelul lui Simion vine în contextul în care liderul USR Cătălin Drulă a spus că aleşii USR nu vor discuta cu extremiştii din Parlament, referindu-se la AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, George Simion a anunţat că aşteaptă ca premierul să îşi respecte promisiunea şi să vină la grupul politic al AUR din Parlament pentru a prezenta şi explica argumentele care stau la baza măsurilor fiscal-bugetare anunţate.

Alianţa pentru Unirea Românilor a prezentat în ultima perioadă mai multe soluţii şi strategii prin care un guvern responsabil ar putea reechilibra bugetul naţional. AUR a cerut relaxarea fiscalităţii, creşterea sau cel puţin menţinere investiţiilor publice în educaţie, sănătate şi infrastructură, scăderea dobânzilor practicate de Banca Centrală şi de către băncile româneşti, reducerea birocraţiei şi reforma administrativă prin reducerea numărului de instituţii, arată comunicatul de presă al formaţiunii.

„În schimb, coaliţia de guvernare a refuzat până acum să desfiinţeze pensiile speciale, nu a redus numarul de unităţi administrativ teritoriale şi a menţinut aparatul bugetar extrem de numeros, populat cu oameni de partid sau rude ale politicienilor”, mai indică sursa citată.

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat, marţi, după apariţia pachetului de măsuri fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, că parlamentarii partidului se vor opune cu toate forţele acestui act profund nedrept care loveşte în economia românească, iar asta înseamnă şi moţiune de cenzură, pentru care discută cu toate forţele democratice din Legislativ. El a mai spus că au discuţii cu toate partidele şi că este deja în lucru textul moţiunii de cenzură. Drulă a adăugat că nu vor discuta cu extremiştii din Parlament, referindu-se la AUR.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că el nu a fost la UDMR ca să ceară o susţinere, iar dacă decizia dânşilor este să semneze o moţiune de cenzură, atunci va exista o moţiune, iar dacă decizia este să nu semneze o moţiune, nu va exista o moţiune, ci va fi o dezbatere. Şeful Executivului s-a întâlnit, marţi, la Parlament, cu grupurile parlamentare ale UDMR şi minorităţilor naţionale, pentru a le prezenta pachetul de măsuri fiscale cu care îşi va asuma răspunderea în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.