Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia parlamentară care controlează activitatea SRI, o comisie care, de la începutul acestui an, a avut 12 şedinţe secrete. Ea a adăugat că formaţiunea l-a propus membru în comisia SRI pe liderul AUR George Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Faptul că AUR, principalul partid de opoziţie, nu a putut participa la aceste şedinţe nu reprezintă decât o slăbire a democraţiei şi o lipsă de transparenţă şi de respect faţă de românii care îşi pun încrederea în noi. După demisia lui Dorel Acatrinei, în decembrie 2023, AUR a depus două solicitări prin care a cerut numirea lui George Simion în această comisie. Pentru că au refuzat, am revenit cu a treia solicitare, pentru numirea în comisie a deputatului George Badiu. Fără rezultat”, a afirmat Geanina Şerban, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

Marţi, majoritatea PNL-PSD din Birourile permanente reunite „nu a vrut nici măcar să pună pe ordinea de zi a şedinţei solicitarea noastră”, mai transmite ea.

„Este un abuz al coaliţiei PNL-PSD, care continuă acapararea statului român, prin eliminarea opoziţiei şi, automat, a democraţiei din această ţară. AUR are dreptul legal să aibă un reprezentant în comisia care controlează activitatea SRI, o instituţie care de nouă luni de zile nu mai are nici măcar şef cu drepturi depline, după demisia lui Eduard Hellvig. AUR e sancţionat în Parlament pentru notorietatea de care beneficiază la nivel naţional. Românii s-au săturat să fie ţinuţi în sărăcie şi subdezvoltare de PNL şi PSD, de 34 de ani.  De frică să nu fie sancţionaţi la vot, liberalii şi social-democraţii încearcă să ne blocheze din toate părţile. De luni bune, AUR nu mai poate ţine în Parlament audienţe cu cetăţenii”, a completat Şerban.

AUR va demara toate măsurile necesare, legale, pentru a sancţiona atitudinea dictatorială a Parlamentului în privinţa drepturilor opoziţiei, mai precizează deputata acestui partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.