Senatorul Eugen Durbacă (ALDE), unul dintre cei mai influenţi şi controversaţi politicieni locali din Galaţi, se numără printre cei care au obâinut mandate de parlamentar la redistribuire, în timp ce fostul primar Marius Stan (PMP) şi fostul viceprimar Nicuşor Ciumacenco (PNL) au ratat Senatul, respectiv Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La vârsta de 73 de ani, senatorul Eugen Durbacă, considerat unul dintre cei mai influenţi politicieni din Galaţi, a reuşit, în urma alegerilor de duminică, să-şi asigure un nou mandat în Parlament, prin redistribuire, la Camera Deputaţilor, fiind primul pe lista de candidaţi ai ALDE la Galaţi.

De-a lungul timpului, Durbacă a activat în numeroase partide, printre care USD, PDSR, ApR, PD, PUR şi PC, iar în prezent deţine funcţia de preşedinte al ALDE Galaţi.

Eugen Durbacă este inginer mecanic şi a fost primarul municipiului Galaţi în perioada 1992 - 2000, consilier local între 2000 şi 2004, preşedinte al Consiliului Judeţean între 2004 şi 2008 şi vicepreşedinte al CJ în perioada 2008 - 2012. Eugen Durbacă este o figură controversată în mediul politic local, iar numele lui a apărut inclusiv într-o cauză penală disjunsă din dosarul "Aviasan", prin care s-a obţinut fraudulos o suprafaţă de 39,61 hectare pe care se afla fosta bază "Aviasan” din comuna Vânători, un dosar în care au primit, într-o primă instanţă, condamnări cu închisoarea din partea Curţii de Apel Braşov fostul deputat Mihail Boldea, dar şi ginerele lui Eugen Durbacă, Mircea Marosy, alături de alte persoane.

În cazul lui Eugen Durbacă, pe 20 octombrie 2013, conform rechizitoriului DNA, procurorii au disjuns din dosarul "Aviasan” cercetările cu privire la acesta pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.  

La redistribuire, în urma alegerilor parlamentare de duminică a obţinut un mandat de deputat şi liderul filialei PMP Galaţi, Cătălin Cristache. În vârstă de 38 de ani, inginer de profesie, Cristache a fost membru PSD, PC şi PDL şi consilier local în perioada 2012 - 2013, iar din iunie anul acesta a devenit consilier judeţean PMP.

Tot la redistribuire, au câştigat mandate în Parlament şi candidaţii USR aflaţi pe primul loc pe listele de la Camera Deputaţilor şi de la Senat. La Camera Deputaţilor este vorba despre Bogdan - Ionel Rodeanu, în vârstă de 36 de ani, de profesie economist, director al Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte  Studenţeşti), iar la Senat de George - Edward Dircă, de 36 de ani, de profesie avocat. 

De la PNL, la redistribuire un mandat de senator i-a revenit şi lui George - Cătălin Stângă, de 34 de ani, jurist, în prezent consilier local, considerat un apropiat al liderului filialei PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. 

Pe de altă parte, au fost şi candidaţi cu notorietate care nu au reuşit să prindă mandate în Parlament, printre aceştia fiind Marius Stan, fostul primar al municipiului Galaţi, care s-a aflat pe primul loc pe lista de la Senat din partea PMP.

Nici fostul viceprimar al municipiului Galaţi din perioada 2008 - 2012, Nicuşor Ciumacenco, nu ajunge în Parlament după ce s-a aflat pe locul doi pe lista PNL de la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care Victor Paul Dobre şi-a asigurat primul loc pe listă, iar în urma alegerilor de duminica trecută Dobre a obţinut cel de-al patrulea mandat de deputat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.