Ministrul Familiei, Gabriela Firea s-a întâlnit, vineri, cu Jeroen Jutte, şeful de unitate pentru România şi Bulgaria, în cadrul Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a Comisiei Europene, despre cei peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România. Este o prioritate pentru noi să atragem cât mai mulţi bani din Fondul Social European+. Avem 50 de milioane de euro prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă pe care îi vom cheltui tot pentru a le oferi o viaţă mai bună acestor copii, spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Protejăm copiii aflaţi în situaţii de risc!  1 din 3 copii nu au acces la servicii medicale, merg cu greu la şcoală sau ar putea ajunge în orice clipă în grija statului. Accesăm fonduri europene pentru aceşti copii vulnerabili.  Am discutat, astăzi, cu Jeroen Jutte, şeful de unitate pentru România şi Bulgaria, în cadrul Direcţiei Generale Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a Comisiei Europene, despre cei peste 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România”, a transmis Gabriela Firea. 
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ministrul Familiei spune că ”garanţia pentru Copii, instituită la nivel european, ne va ajuta să ajungem la aceşti copii, să ştim de ei şi de situaţiile grele în care se află. Şi mai important, îi vom putea ajuta!
 
”Banii vor veni ţintit pentru acces la servicii medicale, sociale, educaţionale şi orice e nevoie pentru e preveni separarea copiilor de familie.  Am explicat că, din păcate, autorităţile s-au gândit până acum să-i ajute pe aceşti copii mai mult prin tabere si excursii. Sunt în total dezacord! Sunt foarte bune şi aceste activităţi, dar ele nu ţin loc de masa zilnică, sănătoasă şi caldă, nu ţin loc de haine sau rechizite pentru a merge la şcoală, şi sunt un suport social sau emoţional de moment, nu pe termen lung aşa cum e nevoie”, a mai spus Firea. 
 
Potrivit ministrului, ”fondurile nerambursabile sunt la îndemâna noastră pentru sprijinirea copiilor care trăiesc în sărăcie”.
 
”Este o prioritate pentru noi să atragem cât mai mulţi bani din Fondul Social European+. Avem 50 de milioane de euro prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă pe care îi vom cheltui tot pentru a le oferi o viaţă mai bună acestor copii. La masă cu toţi actorii din acest domeniu, punem la punct o lege prin care prevenim separarea copiilor de familia lor şi înfiinţăm 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili, cu ajutorul autorităţilor locale – primării şi consilii judeţene”, a declarat ministrul Familiei. 
 
Gabriela Firea mai arată că, ăn paralel, continuă munca pentru a transforma toate centrele de plasament din România în case de tip familial - locuri mai prietenoase, mai sigure, mai aproape de sensul cuvântului „acasă”. ”La discuţiile cu delegaţia Comisiei Europene au participat Elena Tudor, preşedintele ANPDCA, Cristina Cuculas, secretarul general al ANPDCA, alături de colegii mei din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse”, mai afirmă ministrul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.