Ministrul Familiei, Gabriela Firea (PSD) l-a atacat, vineri, într-o postare pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe care îl acuză că nu a mai acordat, de şapte luni, adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti, cei 500 lei la care au dreptul legal, şi sunt în pericol şi cei 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea scrie că 3 decembrie marchează, pentru întregul mapamond, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
 
”Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conştient în legătură cu dificultăţile acestor persoane, pentru care lucruri simple sunt imposibile. Ziua în care putem realiza că ei, adulţi sau copii, au nevoie constantă de sprijinul, respectul şi solidaritatea noastră. România suferă la acest capitol. Mai sunt paşi de făcut astfel încât accesul la educaţie, sănătate, integrare profesională sau garantarea egalităţîi de şanse să le fie asigurate. Cu atât mai importantă este apărarea oricărui drept obţinut, a oricărui beneficiu ce poate aduce o îmbunătăţire în viaţa lor”, spune ministrul Familiei. 
 
Firea critică ”atitudinea Primarului General, Nicuşor Dan, care a tăiat la jumătate stimulentul lunar acordat adulţilor cu dizabilităţi din Bucureşti”, despr3e care spune că  este ”revoltătoare şi de neînţeles”.
 
”Am sperat, alături de cei aproape 55.000 bucureşteni aflaţi în această situaţie că, totuşi, Primarul General se va răzgândi. Sau cā va înţelege că decizia să este ILEGALĂ, în condiţiile în care acordarea acestui drept este votată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la propunerea mea că primar. Şi că va respectă măcar legile în vigoare, care îl obligă să asigure plata INTEGRALĂ a stimulentului pentru adulţîi cu dizabilităţi. Dacă nu ştie, îi spun lui Nicuşor Dan că nu toţi oamenii au norocul să trăiască din sponsorizări grase şi din consultanţă dată unor rechini imobiliari. Pentru cei 55.000 de oameni, sprijinul financiar de 500 de lei pe lună însemna medicamente, terapii sau, poate, pâine pe masă…Am sperat degeaba! De 7 luni, adulţîi cu dizabilităţi din Bucureşti nu au mai primit cei 500 lei la care au DREPTUL LEGAL! Da, aţi citit bine, DE 7 LUNI!”, spune Firea. 
 
Potrivit ministrului, ”este momentul că Nicuşor Dan să nu-şi mai bată joc de oamenii în nevoie, să renunţe la aroganţa cu care vorbeşte despre persoanele cu dizabilităţi, care, în opinia să, primesc “pomeni”.
 
”Şi cei 1000 de lei pe care, că primar, i-am propus şi acordat copiilor cu dizabilităţi din Bucureşti sunt în pericol, pentru că, în multe ocazii, noul primar de dreapta spune că sunt cheltuieli exagerate şi nejustificate. Sper să nu îndrăznească să reducă şi această suma sau să o taie, că în cazul adulţilor! Trebuie să respecte legea şi să îşi îndeplinească atribuţiile ce îi revin, în calitate de Primar General. Astăzi, mai mult că oricând, trebuie să demonstreze un minim respect faţă de aceste persoane şi să arate că are, poate, puţîn suflet… Măcar astăzi…”, mai spune Firea în mesaj. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.