Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea îl acuză, miercuri, pe Nicuşor Dan, că supune la vot reabilitarea Parcului Carol, un proiect lucrat în mandatul ei, ca şi cum ar fi al său. Firea arată că proiectul a fost lucrat în anul 2019 de echipa Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă şi precizează că o bucură interesul pentru Parcul Carol, având în vedere cum au fost abandonate toate spaţiile verzi din oraş: Cişmigiul e în paragină, în Herăstrău colcăie şobolanii, iar în faţa Teatrului Naţional, în centrul oraşului, e numai uscăciune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ce bune sunt proiectele administraţiei Firea când în #NoulBucureşti nu s-a lucrat nimic! Minciuna şi furtul continuă, încă, la aproape doi ani de la alegeri. Astăzi, actualul primar general supune la vot reabilitarea Parcului Carol, un proiect lucrat în mandatul meu, ca şi cum ar fi al său. L-a găsit în sertare, a pus ştampila şi semnătura pe el şi, gata, e al lui. Nu mă miră, a făcut aşa şi cu tramvaiele, cu fondurile europene pentru reabilitare termică şi toate investiţiile mari. Măcar de s-ar vedea ceva”, spune Gabriela Firea. 
 
Ea arată că ”proiectul de reabilitare peisagistică a Parcului Carol, introdus pe ordinea de zi a Consiliului General, a fost lucrat în anul 2019 de echipa Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă”.
 
”Da, una dintre „companiile ilegale, fără profesionişti, care nu lucrau nimic”, cum a tot spus în atacurile la adresa mea. Nicuşor Dan a reevaluat acum situaţia după propriul interes. Proiectele lăsate de mine sunt bune, angajaţii profesionişti şi companiile nu mai sunt chiar atât de ilegale. Cum să interpretez altfel văzând că în proiectul Parcul Carol Nicuşor Dan nu a schimbat nici măcar o virgulă din ce lucrase echipa mea? Asta înseamnă, evident, că proiectul e perfect, iar echipa de arhitecţi, proiectanţi, peisagişti a fost bună. Aceiaşi oameni care au fost nevoiţi să-şi găsească alte locuri de muncă pentru că Nicuşor Dan s-a încăpăţânat să închidă singura companie municipală care livra proiecte la cheie, la costuri mult mai mici. Apropos, aceeaşi echipă a lucrat şi la proiectul reabilitării Grădinii Cişmigiu, doar că acesta a avut ghinionul să fie blocat în instanţă chiar de Nicuşor Dan, în campania electorală”, afirmă fostul primar. 
 
Gabriela Firea mai arată că ”o bucură interesul pentru Parcul Carol, având în vedere cum au fost abandonate toate spaţiile verzi din oraş: Cişmigiul e în paragină, în Herăstrău colcăie şobolanii, iar în faţa Teatrului Naţional, în centrul oraşului, e numai uscăciune”. 
 
”Nu este singurul proiect furat de la echipa Firea sau de la consilierii generali social-democraţi. După doi ani grei, Nicuşor Dan şi-a adus aminte de angajaţii TESA din spitalele bucureştene şi propune un stimulent financiar pentru aceştia. Consilierii generali PSD au propus asta de trei ori în ultimii doi ani şi primarul general nici nu a vrut să audă. Nu a pus proiectul pe ordinea de zi nici în decembrie 2020, nici în ianuarie 2021 şi nici iunie 2022. Iată încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că mandatul lui Nicuşor Dan şi al majorităţii PNL-USR-PMP se bazează pe minciună şi pe furt. Mi-ar fi ruşine să ies în lume dacă aş fi în locul lor. Ei cred că bucureştenii nu văd şi uită. Nu, bucureştenii sunt inteligenţi şi au ţinere de minte”, scrie Firea pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.