Deputatul Ionel Dancă, membru al formaţiunii Forţa Dreptei, a anunţat că parlamentarii partidului au depus o serie de amendamente la proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea prin care sunt eliminate toate majorările de taxe şi impozite adoptate de către PSD şi PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am iniţiat şi depus în Parlament amendamente care elimină toate majorările de taxe şi impozite adoptate de Guvernul PSD-PNL! Noile majorări de taxe şi impozite nu se justifică din punct de vedere bugetar, au loc destul de unde să taie, de la cheltuielile bugetare nesimţite şi de la sifonările de bani publici ale baronilor de partid. În al doilea rând, noile taxe din pachetul lui Ciolacu de măsuri fiscale sunt o jecmaneala fără precedent a companiilor mari şi a microîntreprinderilor din România, nemaiîntâlnite în economiile de piaţă dezvoltate”, a scris Ionel Dancă, marţi pe Facebook.

El a adăugat că „noile taxe şi impozite afectează grav dezvoltarea economică şi nivelul de trai al românilor pentru că vor frâna investiţiile private şi vor scumpi şi mai mult preţurile”.

„Aşadar, împreună cu colegii parlamentari din Forţa Dreptei, am propus eliminarea întregului Capitolul II de articole din proiectul de Lege prin care Guvernul PSD-PNL majorează taxele si impozitele din România”, a concluzionat Dancă.

De asemenea, Cătălin Drulă a anunţat că USR şi partidul Forţa Dreptei vor sesiza, marţi, Curtea Constituţională, pe proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care urmează să îşi asume răspunderea Cabinetul Ciolacu. Liderul USR a explicat că vor fi incluse, în argumentele formulate în sesizarea la CCR, şi observaţiile experţilor din Ministerul Justiţiei de neconstituţionalitate a acestei legi pe care Alina Gorghiu le-a ignorat şi a decis emiterea unui aviz favorabil al Ministerului Justiţiei la propunerea legislativă.

Totodată, Ludovic Orban a explicat că PSD şi PNL au promis că nu vor creşte taxe, impozite şi contribuţii, lucru asumat şi prin programul de guvernare, însă preocuparea principală a fost să le dea în cap „românilor care îşi câştigă cinstit existenţa”, pentru a susţine sinecurile angajate în instituţiile publice.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen comun, marţi de la ora 18.00, pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite ale celor două Camere. Termenul depunerii amendamentelor la iniţiativa legislativă a fost ora 13.00. De asemenea, Guvernul are şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 15.00, pentru a discuta şi integra amendamentele acceptate la proiectul de lege, după care premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la plenul reunit de marţi după-amiaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.