Deputatul PNL Florin Roman precizat că partidul din care face parte nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private şi a solicitat ministrul de Finanţe Marcel Boloş să proroge prin ordonanţa „trenuleţ” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care iniţiatorul, şi anume Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spaţiul public. „PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naţionalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare”, a reamintit liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private. Am cerut ministrului de Finanţe să proroge, prin ordonanţa «trenuleţ», intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care iniţiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spaţiul public. PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naţionalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare”, a scris Florin Roman, marţi pe Facebook.
 
El a mai spus că, „prin această lege a PNL se va impozita doar câştigul efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2.000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulţi bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizaţiile nu vor mai fi impozitate”.
 
„PNL este garantul apărării pilonului 2 de pensii, iar orice atac la acesta nu este susţinut de PNL în Parlament”, a conchis Roman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.