Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, la Parlament, că amendamentul PNL depus la legea bugetului de stat pe 2024, ”zero taxe în 2024” este un amendament împotriva USR, partidul care a impus taxe noi şi impozite noi prin PNRR. ”Noi ce facem acum este să reparăm prostiile domnului Ghinea”, a spus Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Roman a declarat că grupul parlamentar PNL a depus un amendament la Bugetul de stat prin care modifică articolul 80, prin care clarifică în explicit că nu vom avea majorări de impozite şi taxe în 2024 că nu se va umbla la baza de calcul şi că nu vor fi scoase excepţii.

”Este o decizie politică a Partidului Naţional Liberal, luată în forurile statutare ale partidului şi pentru a nu mai exista discuţii referitor la faptul că pot creşte taxe îm 2024 am venit cu acest amendament care a fost susţinut de ministrul Boloş la dezbaterile generale pe legea bugetului de stat şi care practic va deveni literă de lege”, a precizat Roman.

Întrebat dacă există riscul ca acest amendament să fie neconstituţional, Florin Roman a afirmat că nu există acest risc pentru că stabilesc prin lege taxe şi impozite şi tot prin lege stabilesc că nu pot fi introduse aceste taxe.

”Din păcate, am constatat că diferenţa de la vorbe la fapte este alta şi atunci. Nu am probleme cu coaliţia, am o problemă cu cei care ne-au obligat să facem aceste majorări de taxe, pentru că aceste majorări de taxe, care au fost şi în luna octombrie, au fost rezultatul unor jaloane din PNRR negociate pe domnul Ghinea care practic ne-a obligat la modificarea Codului Fiscal. Deci acest amendament, zero taxe în 2024, este un amendament împotriva USR, partidul care a impus taxe noi şi impozite noi prin PNRR. Roman a menţionat că este convins de faptul că PSD va vota amendamentul PNL, pentru că premierul Ciolacu a spus în mod repetat, aproape obsesiv, că nu vom avea taxe şi impozite majorate.

”Dacă preşedintele partidului spune că nu, nu înţeleg de ce parlamentarii nu ar vota”, a mai arătat Florin Roman.

Deputatul PNL a mai afirmat că acest amendament vine ca urmare a faptului că USR, prin Ghinea, atunci când a negociat jaloanele din PNRR, în anumite trimestre a prevăzut eliminarea facilităţilor în construcţii, a facilităţilor în agricultură, creşterea impozitării proprietăţii şi alte chestiuni de genul ăsta. ”Noi ce facem acum este să reparăm prostiile domnului Ghinea”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.