Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Prezent duminică seară la conferinţa internă de alegeri a PNL Cluj, premierul Florin Cîţu a afirmat că noi estimări privind economia arată că România poate înregistra în acest an o creştere economică de cel puţin zece procente, acesta arătând că pentru primul trimestru al acestui an se înregistrează pentru prima oară creştere economică datorată investiţiilor.
 
„Anul acesta, primul trimestru, este pentru prima oară în istorie din ultimii 30 de ani când creşterea economică se datorează în totalitate investiţiilor. Nu a mai fost niciodată aşa ceva. Am schimbat paradigma. Arătăm că prin investiţii, ceea ce înseamnă liberalism pur, poţi să dezvolţi România. Ştii foarte bine, creşterea economică din anul acesta este estimată la a fi cea mai mare din Uniunea Europeană, 7,4%. Vă vând un mic secret: urmează alte estimări care vor duce creşterea economică aproape de două cifre. O să avem o creştere economică anul acesta puternică, eu sper să se adeverească şi să avem o creştere economică cu cel puţin 10% anul acesta, în 2021”, a afirmat Florin Cîţu duminică seară, în discursul ţinut în faţa delegaţilor la alegerile interne din PNL Cluj. 
El a subliniat cât de important este ca PNL să urmeze doctrina liberală, după ce de multe ori PNL a păstrat programe ale PSD.  
„Trebuie să recunoaştem că, de multe ori, din anumite motive, de multe ori electorale, ne-am dat la o parte, aşa, de liberalism, când era vorba să facem reforme, am zis că nu e momentul, că e dificil, că pierdem electorat,  mai bine să păstrăm toate programele PSD prin care finanţăm tot felul de subvenţii, să rămână acolo ca să nu supărăm pe nimeni. Au venit alegerile şi noi ne-am pierdut electoratul nostru. Liberalii nu au mai crezut în noi, oamenii din sectorul privat, oamenii din sectorul public care vor performanţă şi sunt acolo dar văd oameni care trec pe lângă ei şi câştigă mai mult. Aceşti oameni au plecat de lângă noi eu nu cred că s-au dus î altă parte dar nu au mai venit lângă noi pentru aceşti oameni am spus că, indiferent de costul electoral pentru mine, îmi asum toate reformele pe care le-am spus în PNRR:  reforma administraţiei publice, reforma pensiilor, reforma companiilor de stat, reforma salarizării. Indiferent de cost”, a adăugat primul ministru.
Acesta susţine că nu este optimist, ci este „doar pragmatic” atunci când face calcule şi afirmaţii despre economia ţării 
Cîţu a mai declarat, la Cluj,că-şi doreşte pentru România „the PNL way”, care înseamnă dezvoltarea României în echipă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.