Fostul premier şi fost ministru de Finanţe Florin Cîţu afirmă că Guvernul trebuie să reducă semnificativ cheltuielile bugetare pentru a reduce deficitul bugetar sub 4,4% în acest an. ”Reducerea deficitului bugetar trebuie să se facă prin reducerea cheltuielilor statului şi nu pe spinarea românilor! Liberalii adevăraţi nu vor accepta o altă varianta decât reforme şi scăderea taxelor!”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Soluţia de dreapta: Reforme ⇾ Reducerea Cheltuielilor Bugetare ⇾ Scăderea Taxelor = Inflaţie mică! În toate sondajele românii spun că cel mai mult îi afectează creştrea preţurilor. Au dreptate. Acesta este cel mai important argument pentru reducerea deficitului bugetar urgent prin reducerea cheltuielilor. Acum este oficial, inflaţia a fost generată şi susţinută de MF-PSD pentru a creşte artificial veniturile la buget în 2022. Viaţa românilor a fost mai rea aproape în fiecare zi de un an jumate din cauza inflaţiei PSD-iste”, afirmă Florin Cîţu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El susţine că trebuie reduse semnificativ cheltuielile bugetare.

”Pentru a reduce inflaţia, guvernul lui Marcel Ciolacu trebuie să taie semnificativ cheltuielile bugetare pentru a reduce deficitul bugetar sub 4.4% anul acesta şi sub 3% anul viitor. Creşterea taxelor nu este o soluţie şi nu a fost niciodată. Îi va lovi direct tot pe românii care au fost sărăciţi de creşterea preţurilor şi a taxelor prin OUG 16/2022. Reducerea deficitului bugetar trebuie să se facă prin reducerea cheltuielilor statului şi nu pe spinarea românilor! Liberalii adevăraţi nu vor accepta o altă varianta decât reforme şi scăderea taxelor!”, adaugă el.

Guvernul analizează mai multe măsuri pentru păstrarea ţintei de deficit negociate cu Comisia Europeană şi ia în calcul păstrarea a două cote de TVA, de 9% şi 19%, au precizat surse politice. Executivul consideră că astfel deficitul ar putea fi scăzut sub 6%. Se ia în calcul şi majorarea salariilor angajaţilor din construcţii, la 4.500 lei.

Săptămâna trecută, liberalul Tănase Stamule declara că, înainte de a discuta despre creşterea taxelor, trebuie să se discute unde s-au dus acei bani fictivi puşi în buget la începutul anului, el arătând că a fost o greşeală a fostului ministru de Finanţe Adrian Câciu, care a făcut un buget total nerealist, iar când liberalii le-au atras atenţia, au spus că îşi asumă politic acest lucru. Avem o gaură bugetară generate de introducerea unor venituri fictive în bugetul României. Asta a dus la o creştere a cheltuielilor, pe baze false, a mai arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.