Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a scris marţi, pe Facebook, că Guvernului Tudose nu îi ajung banii pentru implementarea promisiunilor „năucitoare” din programul de guvernare, nici dacă ar pune o supraacciză pe combustibil sau ar naţionaliza Pilonul II de pensii, motiv pentru care a intrat în faza a treia şi urmează să majoreze o serie de taxe, ceea ce va afecta companiile profitabile şi pe românii cu venituri mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Problema pentru Dragnea şi PSD rămâne: este foame de bani la guvern! Aşa că am intrat în faza a treia. Guvernul şi Dragnea nu ne mai spun dinainte ce taxă vor să introducă. Pentru că este clar că urmează creşteri de taxe. Dar PSD şi Dragnea au înţeles ceva. Au nevoie de susţinere publică”, a subliniat senatorul PNL.

Potrivit liberalului, „aşa începe demonizarea unor sectoare din economie ca astfel taxarea companiilor şi a angajaţilor din aceste sectoare să pară un lucru firesc pentru toată lumea”.

„Băncile nu plătesc impozit pe profit, fură banii din ţară etc, hai să le taxăm mai mult. Companiile petroliere îşi permit să facă preţurile în funcţie de cerere şi oferta, hai să mai punem o supraacciza şi să creştem redevenţele. Administratorii Pilonului II de pensii ne «fură». Şi mai sunt exemple”, a arătat el.

Florin Cîţu a susţinut că Guvernului Tudose nu îi ajung banii pentru implementarea promisiunilor din programul de guvernare.

„Dar vă dau o veste proastă. Nu ajung banii pentru promisiunile năucitoare din programul de guvernare. Nici după ce suprataxezi sectorul financiar. Nici după ce pui o supraacciză pe combustibil. Şi nici după ce naţionalizezi Pilonul II de pensii sau supraimpozitezi companiile de asigurări (da, şi la asta se gândesc). Problema pentru PSD şi Dragnea: costul promisiunilor din programul de guvernare creşte exponenţial de la un an la altul”, a completat liberalul.

În opinia senatorului PNL, ar urma ca Guvernul Tudose să introducă impozitarea progresivă pe venit şi profit şi majorarea cotei standard a TVA la 22%.

„Şi atunci ce vor face PSD şi Dragnea? Vă spun ce cred eu că urmează. Introducerea impozitării progresive pe venit şi profit - cota maximă de impozitare între 35% şi 45%! Creşterea cotei contribuţiilor sociale pentru cei cu venituri mari - de la 39,25% cât este astăzi la 45%! Creşterea cotei standard a TVA la 22%!! Introducerea acestor taxe va fi precedată de atacuri din ce în ce mai dure împotriva românilor care câştigă mai mulţi bani. Vor urma atacuri împotriva supermarketurilor şi a companiilor de succes în general”, a opinat el.

Florin Cîţu este de părere că „toate aceste atacuri au un singur scop”, şi anume „PSD şi Dragnea vor să-şi asigure susţinerea societăţii pentru supraimpozitarea românilor care au avut succes în viaţă şi a companiilor profitabile”.

„Dragnea şi PSD vor să vă aducă în punctul în care veţi spune: bine le face, dă-i dracu că merită!! Iar ce vedem în aceste zile arată clar că nu mai au răbdare. Vor să prezinte legea pensiilor şi chiar şi cei neavizaţi vor înţelege că nu există bani pentru promisiunile de acolo”, a completat vicepreşedintele PNL.

El i-a îndemnat pe români „să nu se lase păcăliţi”.

„Atacul disperat al lui Dragnea şi al PSD împotriva sectorului privat este mânat de furia acestora pentru că nu au bani la buget pe care să-i distribuie după bunul plac (în special în propriile buzunare). Dragnea şi PSD nu sunt interesaţi de bunăstarea românilor. Acest atac împotriva sectorului privat şi al românilor care au reuşit în viaţă va ţine România la coada Europei generaţii întregi. Taxele pot să mai scadă în viitor dar efectele acestei campanii negative împotriva sectorului privat şi a românilor de succes vor dispărea foarte greu”, a conchis Florin Cîţu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.