Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, înainte de şedinţa BEx a PNL, că mandatul liberalilor în negocieri, în acest moment, este o guvernare în jurul PNL. ”Dacă din negocieri venim cu o altă soluţie, mergem înapoi în partid”, a mai spus Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu am spus din primul moment că aceasta cu rotaţia premierilor este o variantă. Vom vedea. Altă variantă în momentul acesta nu este", a spus Cîţu la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa BEx al PNL, precizând că mandatul liberalilor la negocierile cu PSD şi UDMR este, în prezent, pentru o guvernare în jurul PNL. 
 
"Acesta este mandatul negocierilor în acest moment, cu o guvernare în jurul PNL. Dacă din negocieri venim cu o altă soluţie, mergem înapoi în partid şi vedem dacă partidul acceptă acea soluţie”, a arătat el. 
 
Întrebat dacã PNL va rãmâne partidul care va propune funcţia de premier şi Nicolae Ciucã ar fi o variantă, el a răspuns că "în acest moment mandatul este foarte clar, acela de a începe negocierile”. 
 
”Am început negocierile cu PSD, în jurul unei guvernări liberale. Dacã din aceste negocieri venim cu altă soluţie, vom merge în partid şi vom cere acea soluţie. (...) Vedem ce se va agrea în partid. Trebuie sã fie propunere". 
 
El a precizat cã varianta Nicolae Ciucă "nu se află în acest moment pe masă". "Dacă voi veni din nou cu acea variantă pe masă, vă voi spune atunci. Nu are sens să ne gândim acum", a declarat Cîţu. 
 
Întrebat dacã îşi mai doreşte sã rămână propunerea de premier, el a rãspuns: "Dar nu este vorba despre mine personal aici. Aici este vorba despre guvernarea pentru România”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.