Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, joi, despre întâlnirea pe care preşedinţii celor două Camere o vor avea cu şeful statului, după şedinţa CSAT, la ora 13.00, că Parlamentul României trebuie să fie pregătit, dacă este nevoie, pentru orice. Despre o eventuală stare de urgenţă, Cîţu a spus că, dacă se va lua o astfel de decizie, o va anunţa preşedintele Klaus Iohannis imediat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a afirmat că întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu preşedinţii celor două Camere va avea loc după şedinţa CSAT. ”Este o întâlnire cu CSAT, sunt sigur că o să fie informaţii despre situaţia la zi, Parlamentul României trebuie să fie pregătit, dacă este nevoie, pentru orice”, a spus preşedintele Senatului. 

 

Întrebat dacă se va decreta starea de urgenţă, în acest context, Florin Cîţu a spus că decizia de preşedintele României. ”Dacă se va lua această decizie, o va anunţa preşedintele României imediat”. 

”Pentru români, este foarte important să ştie că nu vom fi implicaţi în Ucraina, iar România nu a avut niciodată, în istorie, garanţii mai mari de securitate decât are acum, ca stat membru a NATO şi al UE”, a mai spus preşedintele PNL. 

Florin Cîţu a mai declarat că au venit deja în România cetăţeni români din Ucraina. ”Ministerul De Externe are toate aceste informaţii, cum apar aceste informaţii ele vor fi prezentate, este foarte important ca românii să ştie că nu există niciun pericol pentru cetăţenii României. România nu va intra într-un război în Ucraina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.