Florin Cîţu a prezentat joi, în şedinţa Biroului Executiv (BEX), ca o ”victorie importantă” faptul că PNL va reuşi să dea premierul, în condiţiile în care este partidul mai mic din coaliţie, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primii premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliţie. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier", a spus Cîţu în BEX, potrivit surselor citate.

De asemenea, Florin Cîţu a propus în şedinţa BEX ca delegaţia PNL să fie condusă la negocierile cu PSD şi UDMR de Nicoale Ciucă.

Liderul PNL a mai spus că era foarte important dacă, la negocierile de anul trecut pentru formarea guvernului, el ar fi fost cel care conducea negocierile, în calitate de premier desemnat, şi nu Ludovic Orban.

”Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”, a subliniat Cîţu, potrivit surselor News.ro.

La finalul şedinţei BEX, Nicolae Ciucă a cerut o reconfirmare pentru locul şedinţei de negociere cu PSD, spunând "înţeleg că la Guvern are loc", au mai explicat sursele citate. Negocierile au loc însă la Parlament, începând cu ora 16:00.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a fost propus şi votat joi de Biroul Executiv al PNL pentru funcţia de premier, cu unanimitate de voturi. Decizia conducerii PNL a venit după o discuţie pe care Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

”Din multiple motive ce ţin de rigurozitate, cunoaşterea statului român, de momentul actual şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a reuşit să şi-o demonstreze ca Şef de stat Major al Armatei Române”, a explicat Rareş Bogdan raţiunile desemnării lui Ciucă de către PNL.

La rândul său, Gheorghe Flutur a explicat că renunţarea la nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier demonstrează capacitatea partidului de a înţelege că mai importantă e ţara decât un om.

”Eu cred că trebuie observat inclusiv la preşedintele Florin Cîţu această atitudine pragmatică şi sinceră de a merge mai departe”, a afirmat el.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.