Fostul premier Florin Cîţu spune că nu regretă faptul că l-a schimbat pe Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, decizie care a dus la ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR. În acest context, el susţine că a dorit refacerea alianţei cu USR, însă fostul preşedinte al Uniunii Dacian Cioloş a refuzat acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv, dacă regretă remanierea fostului ministru al Justiţiei Stelian Ion, gest care a dus la ruperea  coaliţiei dintre PNL şi USR, Florin Cîţu a răspuns că nu îi pare rău pentru acea decizie. 
„Nu (regretă că l-a dat afară din Guvern pe Stelian Ion – n.r.). Şi aici trebuie să discutăm mai multe despre USR pentru că şi ei au început un atac, sunt mai multe... nu despre asta este vorba. Atunci am luat o decizie pentru că de partea cealaltă era o sfidare a modului în care conduceam acel guvern. Dar nu de acolo... am un alt regret. Am un regret că, după ce şi-au făcut jocul – s-au dus lângă AUR, ceea ce nu credeam niciodată, au votat moţiunea PSD, iar nu credeam niciodată -  m-am dus tot la ei să facem coaliţia şi cel care astăzi nu mai este în USR a spus ”Nu”, domnul Cioloş, ceea ce îmi ridică multe semne de întrebare şi ar trebui să îşi ridice multe semne de întrebare”, a declarat Florin Cîţu. 
Fostul lider liberal crede că este nevoie de o refacere a alianţei dintre PNL şi USR. 
„Dar eu cred că doar împreună, după ce ne spunem ce avem de spus şi discutăm ca bărbaţii, putem să mergem mai departe”, adaugă Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.