Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre demisia de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general i-au cerut demisia şi că i s-a spus că i s-a retras sprijinul partidului. El a precizat că nu a vrut să îi pună pe colegii lui senatori în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprtijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Cîţu, după şedinţă. 

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. ”Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a completat el. 

Florin Cîţu a arătat că declaraţiile sale sunt aceleaşi de ani de zile, ”împotriva unor măsuri care fac rău românilor”. 

”Binenţeles că acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Cîţu. 

Întrebat ce va face în continuare, Cîţu a arătat că va face politică. ”Politică, exact ce am făcut şi înainte. Acestea sunt funcţii pe care le primeşti în urma unei activităţi pe care o ai, activitatea de senator, funcţia nu este pe viaţă”, a arătat el. 

”Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt în politică pentru români şi atât timp cât vor fi măsuri, şi cineva va încerca să ia măsuri împotriva românilor, eu mă voi opune, voi încerca să spun că aceste măsuri nu îşi au rostul. Trebuie să nu fim ipocriţi. Astăzi, rezultatele inflaţie, dobânzi, perspectivele unei crize majore, nu vin din neant. Există o guvernare şi eu cred că, dacă această guvernare nu era cu PSD, pe care nu am vrut-o niciodată, rezultatele ar fi fost mult mai bine”, a mai spus el. 

Întrebat dacă ar fi rămas în funcţie, dacă nu era guvernarea cu PSD, Cîţu a răspuns: ”Cu siguranţă”. 

Despre o plecare din PNL, Florin Cîţu a spus: ”Niciodată. Eu sunt liberal şi repet, sunt în politică pentru români. (..) Suntem în politică, astea sunt funcţii, în politică sunt senator. Nu este vorba de funcţii, facem treaba în politică acolo unde suntem”. 

Întrebat pe cine a supărat atât de tare încât i s-au luat toate funcţiile, Cîţu a răspuns: ”PSD. PSD este, sunt cei pe care i-am supărat, dar repet, trebuie să ne uităm la rezultatele acestei guvernări. (..) Eu vă spun că doar pe ei i-am supărat”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.