Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, despre comasarea alegerilor locale şi parlamentare, în 2024, că aşa îşi doreşte şi că se va găsi soluţia legală pentru acest lucru, deşi există o decizie a CCR care interzice acest lucru. El a precizat că avantajul este că ar fi mai puţine costuri pentru România, ţinând cont că în acel an sunt patru tipuri de alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu aşa doresc”, a spus preşedintele PNL despre o comasare a alegerilor parlamentare şi locale, în 2024. 

Întrebat despre decizia CCR care interzice această comasare, liderul PNL a spus: ”Deciziile CCR sunt interpretate”. 

”Vă spun că vom avea calea legală, dacă există voinţa politică, ca în 2024 să fie legal alegerile parlamentare şi locale. Avantajul ar fi mai puţine costuri pentru România, pentru că în 2024 sunt patru tipuri de alegeri, toate costisitoare şi atunci vă daţi seama că dacă reuşim să le comasăm, mai puţine costuri.”, a spus el.  

Florin Cîţu a ţinut să precizeze că decizia CCR nu spune că nu pot fi organizare alegerile în aceeaşi zi. ”Daţi-mi voie să cred că cei de la Curte nu spun bagatelizări. Veşi vedea soluţia”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.