Fostul premier Florin Cîţu anunţă că a depus luni, la Senat, un proiect de lege prin care desfiinţează din nou condica de lucru, după ce ordonanţa pe care o dăduse în 2021, prin care desfiinţase condica, a fost respinsă de ”guvernarea socialistă impusă în 2022, şi aceasta a revenit. Cîţu mai spune că este sigur că liberalii adevăraţi vor vota aceste măsuri alături de mine

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PNL Florin Cîţu arată că în 2021 a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a desfiinţat condica de lucru, precizând că nu există ceva mai comunist.

”Guvernarea socialistă impusă în 2022 a respins această ordonanţă şi condica a revenit. Am depus ieri la Senat un proiect de lege prin care desfiinţez din nou condica (da, eu ştiu că România o duce mai bine fără comunism, sue me). Liberalii adevăraţi sunt sigur că vor vota aceste măsuri alături de mine (aşa cum mulţi dintre ei au votat alături de mine la eliminarea suprataxării contractelor part time şi revenirea la un impozit pe dividende de 5%)”, scrie Cîţu pe Facebook.

Textul proiectului de lege prevede că articolul 119 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (2) se modifică şi va avea cu următorul cuprins: "(2) Pentru salariaţii mobili, salariaţii care desfăşoară muncă la domiciliu şi salariaţii microîntreprinderilor definite la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, angajatorul ţine evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condiţiile stabilite cu salariaţii prin acord scris, în funcţie de activitatea specifică desfăşurată de către aceştia”.

”Cand vine ITM şi vă cere iar condica, să ştiţi că este vina comunistului Marcel Ciolacu”, mai afirmă Florin Cîţu în postare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.