Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a referit, sâmbătă, la ancheta Parchetului European privind cererea de subvenţii pentru stuful din Delta Dunării, el afrmând că ancheta se află în curs, astfel că au fost blocate toate plăţile pentru acest sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această sesizare a fost făcută de către directorul general al APIA din acea perioadă către Parchetul European. Parchetul European a deschis un dosar care se află în faţa de cercetare. Ne bucurăm foarte mult că Parchetul European a blocat plăţile, practic nu s-a plătit niciun leu pentru acele firme care au depus subvenţie pentru valorificarea stufului în zona de Delta Dunării. Nu ştiu exact suma, este sub 5 milioane de euro”, a declarat Florin Barbu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Barbu a afirmat că Germania şi Olanda au adus în partea de mediu fondurile UE, pentru realizarea de celuloză şi hârtie.

”Cred că cel mai important moment al României este să valorifice toate produsele şi toate bogăţiile statului. Spun acest lucru pentru că Germania şi Olanda deja au adus din partea de mediu, din fonduile europene de la UE între 300 şi 400 milioane de euro pe suprafaţa cultivată cu stuf, atât în parte economică pentru realizarea de  celuloză şi hârtie, cât şi pe parte de nutreţ de animale”, a declarat Barbu.

Ministrul Agriculturii a subliniat că în România nu se va face nicio plată pentru subvenţii la stuf.

”Nu se face nicio plată, aşteptăm decizia Parchetului European”, a explicat Barbu.

Întrebat dacă a discutat cu procurorii de la Parchetul European pe această temă, Florin Barbu a precizat că nu este treaba ministrului sau a Ministerului Agriculturii, subvenţiile.

”Nu am discutat (cu procurori de la Parchetul European - n.r.) pentru că ministerul Agriculturii şi ministrul Agriculturii nu au treabă cu plata subvenţiilor pe suprafaţă. Cade în sarcina totală a Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură”, a adăugat Barbu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.