Candidatul PSD pentru Primăria Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă, sâmbătă, că a fost tot timpul preocupată de problema animalelor fără stăpân, situaţie care râmâne de actualitate şi poate pune în pericol viaţa bucureştenilor. Firea promite că va identifica noi spaţii pentru organizarea de adăposturi şi va continua programul de sterilizare a animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Problema animalelor fără stăpân m-a preocupat mereu. Am avut temerea ca nu cumva să se întâmple o tragedie, cum s-a întâmplat anul trecut, când din cauza animalelor fără stăpân a murit un om nevinovat.  E necesară o responsabilitate a stăpânilor de animale pentru a nu le mai abandona, pentru a le steriliza şi pentru a le supraveghea îndeajuns de bine, pentru a nu umbla libere pe străzi”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Aceasta afirmă că a reuşit, în perioada mandatului din 2016 - 2020, cu ajutorul MAI, ISU, Jandarmeriei Române şi Poliţiei Locale Bucureşti mai multe acţiuni pentru prinderea câinilor de pe domeniul public.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Un lucru extraordinar, pe care l-am reuşit şi care m-a bucurat foarte mult, a fost că din 2017, pe toată perioada mandatului meu, câinii nu au mai fost eutanasiaţi în adăposturile ASPA. De asemenea, am iniţiat un amplu proiect de sterilizare, în urma căruia au fost sterilizaţi peste 3.000 de câini şi pisici, în 2018, şi peste 7.000 de câini şi pisici, în 2019. În anul 2019, printr-o mobilizare exemplară, am reuşit să organizăm 6 mari evenimente de promovare a adopţiilor de câini şi am susţinut proiectul de adopţie la distanţă”, a mai transmis Firea.

Potrivit acesteia, ”problema animalelor fără stăpân din Bucureşti rămâne, însă, una de actualitate şi, în orice moment, viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol, dar în aceeaşi măsură, pot avea de suferit şi câinii ori pisicile abandonate pe domeniul public”.

”Voi continua, după 9 iunie, proiectele de promovare a adopţiilor din adăposturile ASPA şi voi propune facilităţi pentru adoptatori care constau în asigurarea unor servicii de sănătate post-adopţie pentru câinii adoptaţi, prin protocoale cu clinicile veterinare. Un alt proiect pe care îl am în vedere se referă la eficientizarea activităţii de supraveghere şi protecţie a animalelor prin reorganizarea ASPA şi creşterea capacităţii primăriilor de sectoare de a susţine un număr mai mare de animale fără stăpân”, a mai transmis candidatul PSD la funcţia de primar al Capitalei.

Aceasta promite că vor fi identificate noi spaţii pentru amenajarea unor adăposturi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.