Primarul general Gabriela Firea a afirmat, miercuri seară, după ce CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul consilierului general USR Roxanei Wring, că ”ruşine este prea puţin spus”. ”Cuum?? Nu creed!! USR-iştii de frunte au colaborat cu Securitarea???”, a scris Firea pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cuum?? Nu creed!! USR-iştii de frunte au colaborat cu Securitarea??? Imaculaţii? Neprihăniţii!! Oamenii de tip nou?? Ruşine este prea puţin spus!!! Şi cate vom mai afla, probabil, despre aceste fantoşe!!”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, primarul general Gabriela Firea.

Roxana Wring a fost un constant contestatar al Gabrielei Firea şi al deciziilor pe care aceasta le-a luat.

În februarie, de exemplu, Roxana Wring a acuzat-o de ipocrizie pe Gabriela Firea, care reclama fondurile insuficiente alocate prin proiectul bugetului de stat pe 2019, acuzând-o că a "tocat" bugete imense "pe statui, pe spectacole kitsch şi pe stimulente inutile".

În mai, Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Roxana Wring şi pe Nicuşor Dan, considerând că i-a fost încălcat dreptul la imagine.

”Ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâţi au făcut publice, în mod repetat, afirmaţii false, calomniatoare, la adresa Primarului General şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, în presă şi prin intermediul reţelelor de socializare online", anunţa atunci Primăria Capitalei.

CNSAS a anunţat, miercuri, că s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul consilierului general USR Roxana Wring, aceasta declarând că nu a fost informată, nu a fost invitată să dea vreo explicaţie şi că nu îşi dă seama care este motivaţia acestei decizii. De asemenea, Wring a anunţat că  demisionează din USR.

USR a anunţat, miercuri seară, că Roxana Wring nu mai este membru USR, spunând că are criterii clare la admiterea membrilor şi nu acceptă foşti colaboratori ai Securităţii. Excluderea din partid atrage şi pierderea calităţii de consilier general.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.