Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni seară, că o candidatură independentă la Preşedinţie din partea ei ar fi ”o trădare a bucureştenilor” şi afirmă că un candidat independent nu are prea multe şanse de a câştiga, oricât de mare ar fi gradul de favorabilitate în rândul românilor. Firea spune că va accepta decizia din cadrul Comitetului Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a declarat, luni seară, la Antena 3, că o candidatură independentă din partea ei ar însemna pierderea mandatului de primar, ceea ce ar fi o trădare pentru bucureşteni.

”Nu ar fi corect pentru bucureşteni, deoarece prin demisie s-ar pierde mandatul de primar general. Eu sunt o singură persoană, poate că nu contez atât de mult, cariera mea nu este atât de importantă, dar ar însemna o trădare realmente a bucureştenilor pentru că mai am încă un an de mandat. Mi se pare firesc, după jurământul pe care l-am depus în faţa bucureştenilor, să muncesc până în ultima secundă de mandat”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta a explicat că, dacă ar fi fost susţinută de PSD, ALDE şi Pro România, situaţia ar fi fost alta.

”Dacă aş fi intrat într-o cursă cu şansă pentru alegerile prezidenţiale, din partea PSD, ALDE, Pro România, şi aş fi ajuns preşedintele României în urma acestei competiţii, pe care eu o consider că ar fi avut cele mai mari şanse, în acest moment, cu siguranţă, Capitala a fi avut de câştigat”, a mai spus Firea.

Aceasta a afirmat că cele mai mari şanse le au candidaţii ”blorurilor politice”. 

”În acest moment, cred că cele mai mari şanse le au candidaţii care reprezintă blocurile politice. Avem pe dreapta doi candidaţi cu potenţial, preşedintele în funcţie şi preşedintele USR, pe stânga deja se prefigurează candidaturi. Din punctul meu de vedere, poate nu am dreptate, nu cred că o candidatură independentă fără nicio susţinere politică ar avea şanse, chiar dacă personajul principal ar fi unul cu un grad mare de favorabilitate în rândul românilor”, a mai afirmat primarul general.

Firea a precizat că va accepta orice decizie se va vota în Comitetul Executiv al PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.