Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că este nevoie de o analiză serioasă în partid, de schimbări, de profesionalism, de corectiudine, de transparenţă şi de unitate, mai ales că deciziile au fost susţinute de toţi, aproape de fiecare dată în unanimitate. ”Avem cu toţii o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare şi prezidenţiale”, susţine Fifor care le reaminteşte social-democrailor că actuala echipă de conducere a preluat partidul de la 17%, cu slabe şanse de a intra în turul al doilea. ”Dacă vrem să reconstruim partidul, să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate”, afirmă secretarul general al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă tot vrem să reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă şi transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât şi la nivel teritorial. Să vedem unde am greşit şi care sunt soluţiile pentru următoarele bătălii electorale. Avem cu toţii o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare şi prezidenţiale. Am participat cu toţii la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alţii au tăcut, dar le-am susţinut cu toţii, aproape de fiecare dată în unanimitate. Nu vom rezolva nimic dacă acum vom începe să ne acuzăm unii pe alţii. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleaşi neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm”, a scris, marţi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta afirmă că, dacă se vrea reconstrucţia partidului, trebuie ”să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate, în forurile statutare de conducere ale partidului”.

”De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria «şi altele». Actuala echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune uşoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% şi mulţi din partid nu dădeau nicio şansă să întrăm în turul 2. Iar că şi cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat «cazul Caracal», revenirea subiectului «10 august», blocajele asupra Guvernului prin încălcarea Constituţiei, moţiunea de cenzură prin care PSD a fost înlăturat de la guvernare, învestirea guvernului PNL. Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obţinut 34%, dublu faţă de punctul de la care am pornit. E mult? E puţin? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradiţional? Toate acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul unui congres, pe baza unei analize profesioniste”, a mai scris Fifor.

Acesta susţine că ”este nevoie de o schimbare”.

”Sunt alături de cei care susţin acest lucru. Cu sublinierea necesară că, pentru a asigura un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparenţă şi mai ales unitate şi spirit de echipă. Asta aşteaptă cetăţenii de la noi”, a mai scris Fifor.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi într-o şedinţă în care este aşteptată demisia liderului partidului Viorica Dăncilă, ca urmare a rezultatului slab pe care aceasta l-a obţinut la alegerile prezidenţiale. De asemenea, este posibil să fie solicitată şi demisia altor lideri ai partidului, în condiţiile în care mai mulţi dintre cei care au reacţionat luni, după anunţarea rezultatului scrutinului prezidenţial, au făcut referire la necesitatea mai mutor demisii şi a unui nou început pentru PSD.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.