Europarlamentarul Victor Negrescu a discutat săptămâna aceasta cu responsabilii de dosarul Schengen din cadrul Preşedinţiei Suediei la Consiliul UE despre aderarea României la zona de liberă circulaţie, anunţă eurodeputatul într-un comunicat oficial. Este nevoie de o strategie coerentă la nivelul instituţiilor responsabile, nu abandonăm lupta pentru drepturile românilor!”, a menţionat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reprezentantul României în Parlamentul European a subliniat că perioada rămasă până la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din luna iunie va avea un rol determinant pentru perspectiva aderării ţării noastre la zona de liberă circulaţie şi a făcut apel la instituţiile responsabile pentru a dezvolta o strategie concretă în acest sens”, arată Negrescu.

”Am discutat săptămâna aceasta cu secretarul de stat suedez Charlotte Kugelberg, responsabil de dosarele europene referitoare la spaţiul Schengen, pentru a afla direct de la Preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE care este perspectiva reală privind aderarea României la zona de liberă circulaţie. Urmează până la viitorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne din iunie o serie de reuniuni şi întâlniri cheie pentru a determina şansele viitoare de aderare ale României, dar, pentru a realiza acest deziderat, este nevoie de o strategie coerentă la nivelul instituţiilor responsabile. Nu abandonăm lupta pentru drepturile românilor!”, a menţionat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a iniţiat numeroase acţiuni şi campanii naţionale şi europene de impact, în sprijinul aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Încă de la începutul acestui an, eurodeputatul Victor Negrescu a întreprins noi demersuri în sprijinul acestui deziderat naţional, cu scopul de a menţine subiectul în rândul priorităţilor agendei europene, printre acţiunile sale numărându-se discuţii constructive purtate cu oficiali europeni, inclusiv reprezentanţi ai Comisiei Europene, Olandei, Austriei şi Spaniei, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.