Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News că anul acesta nu vom intra în Schengen şi că el crede că Austria a jucat o cu toată altă carte în relaţia cu România, atunci când a blocat accesul nostru în spaţiul Schengen şi nu e vorba nici de migranţi. Problema este dacă preşedintele sau premierul ne vor spune vreodată ce a vrut Austria de la România, a mai spus Tomac, precizând că din momentul în care am acceptat să se discute distinct despre Croaţia, versul România şi Bulgaria, ne-am semnat singuri această separare şi eşecul aderării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cunosc foarte bine acest dosar şi pot spune în premieră că cred că Austria a jucat o cu toată altă carte în relaţia cu România, atunci când a blocat accesul nostru în spaţiul Schengen şi nu e vorba nici de migranţi. Problema este dacă preşedintele sau premierul ne vor spune vreodată ce a vrut Austria de la România” a spus Eugen Tomac.

Liderul PMP a precizat că din păcate am ratat această oportunitate pentru aderarea la Schengen şi pentru că nu ne-am pregptit bine.

”Orice ar spune Guvernul, la ora actuală convingerea mea este că din momentul în care am acceptat să se discute distinct despre Croaţia, versul România şi Bulgaria, ne-am semnat singuri această separare, pentru că dacă rămânea cum s-a discutat în primăvara anului trecut, intram sigur”, a mai spus Tomac. 

Europarlamentarul a precizat că pe 8 decembrie s-a intrat în Consliul JAI cu o decizie şi s-a ieşit cu două decizii. ”Am implorat Guvernul să atace în justiţei acest act ilegal, legat de extinderea spaţiului Schengen, am mers la Curtea de Justiţei în ultima zi în care putea fi depus acest dosar”, a afirmat el, precizând că termenul este foarte lung, însă având în vedere că anul acesta nu putem intra în Schengen, anul viitor sunt alegeri europarlamentare, nu se va discuta acest dosar şi cel mai probabil anul viitor vom acea şi acest proces.

”Îmi doresc ca Guvernul să intervină în acest proces, avem şanse, sunt convins că acest proces este singura cale prin care vom putea intra mult mai devreme în spaţiul Schengen”, a menţionat Eugen Tomac. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.