Liderul PMP Eugen Tomac îi transmite vineri scrisoare deschisă preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în care solicită sancţionarea comportamentului unui consilier PNL din Bragadiru, judeţul Ilfov, Adrian Dumitru, după ce acesta a ameninţat-o pe Teodora Desagă, consilier local PMP, promiţând că "o va teroriza" de acum înainte. Tomac anunţă că pentru incidentul de astăzi a fost depusă o plângere penală la Poliţia Bragadiru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă fac cunoscut faptul că pe 23 ianuarie s-a produs un incident regretabil în cadrul Consiliului Local Bragadiru, unde domnul Adrian Dumitru, consilier PNL, deranjat de faptul că unul dintre consilierii PMP a îndrăznit să îşi expună o poziţie diferită de cea a PNL, a jignit-o şi a ameninţat-o pe doamna Teodora Desagă, promiţând că "o va teroriza" de acum înainte”, scrie liderul PMP în scrisoarea deschisă.

Eugen Tomac arată că ”nu este primul incident care îl are în prim plan pe acest domn consilier, membru al Comisiei de Educaţie şi Cultură, care vorbeşte şi jigneşte adesea în timpul luărilor de cuvânt ale consilierilor din opoziţie, fapt ce poate fi uşor dovedit prin înregistrările şedinţelor”.

”Cu altă ocazie, s-a împins în mod intenţionat cu umărul în domnul Claudiu Untaru, consilier local şi preşedintele PMP Bragadiru. Cu toate acestea, deşi au fost făcute mai multe solicitări de sancţionare a comportamentului acestuia, niciodată preşedinţii de sedinţă nu au luat măsuri, fapt ce a încurajat comportamentul reprobabil al acestuia”, subliniază Tomac.

Preşedintele PMP mai afirmă că ”este regretabil că în anul 2024, în Consiliul Local al celui mai mare oraş din judeţul Ilfov, au loc fapte de agresiune la adresa unei femei, şi mai grav este faptul că nici preşedintele organizaţiei locale, care este şi primarul oraşului, dar nici colegii de partid ai acestuia, nu au încercat să corijeze comportamentul acestuia”.

”De altfel, ce aşteptări să avem de la seful PNL BRAGADIRU, când în urmă cu câteva luni, chiar acesta i-a adresat injurii discriminatorii d-nei Teodora Desagă, motiv pentru care aceasta l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Pentru incidentul de astăzi a fost depusă o plângere penală la Poliţia Bragadiru.Vă solicităm să luaţi măsuri împotriva domnului Adrian Dumitru şi să îl excludeţi din rândurile PNL, demonstrând astfel că nu susţineţi o astfel de atitudine şi cu atât mai mult că nu susţineţi violenţa faţă de femei”, transmite Eugen Tomac în scrisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.