Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă că Viorica Dăncilă prezintă bilanţul preşedinţiei române a Consiliului UE în Parlamentul European, adresându-se unei săli goale. El consideră că Guvernul nu a fost în stare să vină cu niciun proiect nou de interes pentru România şi reproşează că premierul nu a spus nimic despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE şi pe care ”guvernul PSD le tratează cu profund dispreţ”. Tomac postează şi imagini din timpul discursului premierului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

”În faţa unei săli goale, Dăncilă se adresează acum Parlamentului European, abordând bilanţul Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. Fără indoială, la nivel tehnic, incă avem diplomaţi capabili să tină steagul sus şi să încheie o parte din sarcini în mod onorabil.   
 În schimb, Guvernul, reprezentând decidentul politic în această chestiune, nu a fost în stare să vina cu niciun proiect nou de interes pentru România”, scrie Tomac pe Facebook.
  
El spune că în timpul Preşedinţiei noastre, dosare precum Schengen, aderarea la zona euro sau apropierea R. Moldova de UE (unde există peste un milion de cetăteni europeni) nu au fost deloc printre priorităti. 
  
”Nu mai vorbesc de subiecte mai complexe, precum situaţia privind piaţa forţei de muncă din UE, unde avem peste 3,5 milioane de români. Acest dosar nu a figurat nicio zi pe agenda celor şase luni de Preşedinţie. Doamna premier, aici de faţă, nu a spus nimic nici despre statul de drept sau valorile care stau la baza UE şi pe care guvernul PSD le tratează cu profund dispreţ”,susţine liderul PMP.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a vorbit despre cele 90 de dosare finalizare, despre 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate şi despre adoptarea a 84 de concluzii. ”A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni”, a spus Dăncilă, apreciind că ”România a demonstrat că poate performa cu succes”. Dăncilă s-a declarat un susţinător puternic al proiectului european şi a făcut referire la integrarea României în Schengen şi la înlăturarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Premierul României s-a declarat împotriva Europei cu mai multe viteze şi a susţinut că ”este important să nu existe diferenţe între statele membre, falii care să creeze standarde diferite pentru cetăţenii europeni”.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.