Primarul Clujului Emil Boc anunţă că vineri au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti, care ar urmă să se încheie la finalul anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 24 mai, au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti”, anunţă primarul Clujului într-o postare pe Facebook.
El precizează că acest tronson al Centurii metropolitane are mai multe avantaje pentru clujeni, printre care şi acela că, prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi, va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Floreşti - Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca;
De asemenea, asigură accesul la Spitalul Regional de Urgenţă, unde lucrările de construcţie au început.
”Se construieşte un pasaj suprateran de 58 de metri şi o giraţie pentru a asigura accesul la spitalul regional”, precizează edilul.
Tronsonul cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.
Termenul de încheiere a lucrărilor pentru acest tronson este finalul anului viitor.
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
”În concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Floreşti - Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanţei/Salvării la Spitalul Regional de Urgenţă”, subliniază Emil Boc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.