Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat, vineri, la Bucureşti, că se întâmplă multe în politica internaţională şi este datorita ”întregii lumi libere” să se asigure că Ucraina nu doar se poate apăra împotriva atacului Rusiei, dar poate reveni în frontierele sale recunoscute internaţional. Preşedintele polonez a afirmat că se doreşte ca Grupurile de Luptă NATO din ţările de pe Flancul Estic să fie ridicate la nivel de Brigadă, ceea ce înseamnă peste 3.000 de militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că s-a discutat la Summit-ul B 9 despre cum să sporim securitatea pentru ţările noastre.  

”Se întâmplă multe în politica internaţională, trebuie accentuat acest lucru, în ceea ce priveşte securitatea Ucrainei. Ucraina se apără pe sine însăşi cu mare vitejie împotriva agresiunii ruse, este o agresiune nejustificată împotriva unui stat suveran care nu a făcut nimic care să justifice asta. Singura justificare este că Rusia vrea să-şi realizeze ambiţiile imperiale, vrea să preia controlul asupra Ucrainei, să o ocupe şi să-şi extinsă sfera de influenţă asupra acesteia”, a declarat preşedintele polonez, la Bucureşti.  

Acesta a precizat că ”ne apărăm împotriva acestui gen de lucru cu toată puterea”.  

”Ucrainenii îşi varsă sângele şi am discutat la Bucureşti cum putem să-i ajutăm (...) Este interesul nu numai al Ucrainei (...) ci şi interesul nostru, al poporului polonez, al întregului Flanc Estic, al UE şi al întregii lumi libere să ne asigurăm că Ucraina se poate întoarce în frontierele sale recunoscute internaţional”, a mai declarat Andrzej Duda.  

Acesta a precizat că în cadrul Summitului s-a discutat despre o apărare mai avansată a NATO.  

”Dorim ca Grupurile de Luptă să fie ridicate la nivel de Brigadă, în Flancul estic, astfel încât numărul trupelor trimise să fie mult mai mare (...) Asta înseamnă peste 3.000 de militari, este semnificativ şi vizibil, având în vedere ce avem astăzi. Sperăm să vedem o sporită prezenţă americană”, a mai afirmat preşedintele Poloniei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.