Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat marţi, în emisiunea Proiect de ţară: România, despre candidatul la prezidenţiale, că vor să vină cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică a mai spus Drulă, precizând că au discuţii cu PMP şi Forţa Dreptei dar doresc o apropiere şi de zona civică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR a arătat că satutar, candidatul la alegerile prezidenţiale este ales de congres.

”Vrem să venim cu o propunere completă pentru tot anul 2024, tandem preşedinte-premier, zona de alegeri europarlamentare, primari unde nu avem. Noi avem responsabilitatea de a face în jurul USR o alternativă politică. S-a simplificat scena politică din România, nu mai este atât de complicată. Avem blocul PSD-PNL, blocul specialilor, un partid extremist, cu legături în zona sistemului mai tradiţional, mai cu Ceauşescu, bătrânii rezervişti şi blocul liberal moderd, european, care este USR”, a precixzat Drulă.

El a mai spus: ”Avem obligaţia să venim cu o soluţie completă, noi nu venim în alegeri să câştgăm câte un mandat, să luăm câte un 8 % un 11%. Avem discuţii cu aceste două fomaţiuni, PMP şi Forţa Dreptei, dar oferta este deschisă şi către zona civică, exista şi în anii 90 acest efort, când e o criză morală în societate să ne deschidem”, a arătat el.

Întrebat cîând va fi anunţat acest pachet de candidaturi, Drulă a spus că o să fie în calendarul firesc de alegeri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.