Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat că cei de la Comisia Europeană au recomandat ridicarea MCV pentru România, de abia la trei ani distanţă după ce a făcut aceeaşi recomandare pentru Bulgaria, însă „aşa cum spune însă şi Comisia, regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Comisia Europeană a recomandat azi ridicarea MCV pentru România, la trei ani distanţă după ce a făcut aceeaşi recomandare pentru Bulgaria. Aşa cum spune însă şi Comisia, regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană. Am putea spune chiar că lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă. Cele trei legi promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt în continuare sub monitorizare pentru că ele sunt jalon în PNRR. Vă reamintesc: Comisia de la Veneţia NU a dat gir noilor legi ale Justiţiei, ba dimpotrivă, le-a criticat dur cu privire la graba adoptării, procedura de numire a procurorilor-şefi, înfiinţarea secţiei noi pentru magistraţi şi altele”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.
 
El a mai spus că, de altfel, în PNRR sunt incluse jaloane care reprezintă cerinţe din MCV.
 
„Comisia spune în raport că acestea «sunt esenţiale pentru procesul de reformă, cum ar fi reforma sistemului judiciar şi cadrele anticorupţie». Mai mult, indiferent de eventuala ridicare a MCV, statul de drept va continua să fie monitorizat în România prin noul mecanism general aplicabil tuturor statelor membre (Rule of Law). Iar acest mecanism condiţionează fondurile europene de angajamentele cu privire la statul de drept şi reformele din Justiţie”, a adăugat liderul USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.