Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, susţine că se aştepta să aibă contracandidaţi la alegerile interne din partid. El afirmă că nu este sigur că va câştiga scrutinul pentru preşedinţia partidului, subliniind că "acceptă votul colegilor, oricum ar fi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mă bucur că am contracandidaţi, asta e normal. M-a întrebat cineva, acum o lună, dacă sunt convins că nu o să candidez singur. Şi i-am spus că da, pentru că îmi cunosc partidul. Suntem un partid dinamic, viu. Sper să îi conving pe colegii mei cu ce am făcut până acum, dar e bine că avem mai mulţi candidaţi. E normal să avem competiţie”, a afirmat Cătălin Drulă, joi seară, la Euronews România. 
 
În ceea ce priveşte rezultatul scrutinului intern din USR, Drulă a spus că nu e "sigur” că va câştiga alegerile interne. 
 
"Mie nu-mi place niciodată să am aroganţa asta. M-au mai întrebat alţii dacă sunt sigur... Nu sunt sigur. Aştept votul colegilor mei, îl accept oricum ar fi, sper să-i conving, în orice caz, cred că politica trebuie să fie fără încrâncenare. Vedem de prea multe ori feţe încrâncenate, oameni care sunt consideraţi aruncaţi la coşul de gunoi, alţii care sunt campioni ai unor echipe câştigătoare, se schimbă lucrurile cu o viteză ameţitoare şi aici mie nu-mi e bine, ca român, nici că celelalte partide se comportă aşa. Avem nevoie de mult mai mult stabilitate ca să contăm la nivel european şi să dăm o faţă serioasă ţării ăsteia, pe care ea o are”, a afirmat Drulă, în acest context. 
 
Întrebat de ce are USR nevoie pentru ca la viitoarele alegeri să obţină cel puţin scorul electoral de la alegerile trecute, Drulă s-a arătat "destul de sigur” că partidul va avea un rezultat mai bun. 
 
Liderul USR a declarat că, la nivel european, politicienii din familia din care USR face parte "nu înţeleg gestul politic” al lui Dacian Cioloş de a pleca din USR.
 
"Oamenii văd în USR partenerul stabil din România”, a mai spus Drulă.

Opt candidaţi s-au înscris în cursa internă pentru şefia USR, în perspectiva alegerilor care vor avea loc la începutul lunii iulie, anunţă partidul. Preşedintele USR va fi ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se va desfăşura în perioada 6-10 iulie. Congresul de validare a rezultatelor va avea loc online pe 16 iulie.

Cei opt candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al USR sunt:

1. Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu

2. Allen Coliban – primar al Municipiului Braşov

3. Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor

4. Alexandru Kiss – şofer de tir, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea

5. Mihai Poliţeanu – deputat USR de Prahova

6. Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin

7. Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti

8. George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.