Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, a fost desemnat de alianţa Dreapta Unită pentru a candida pentru un nou mandat de primar al Sectorului 2 la alegerile locale din 9 iunie. La evenimentul de lansare a candidaturii au participat preşedintele USR Cătălin Drulă, preşedintele PMP Eugen Tomac preşedintele Forţa Dreptei Ludovic Orban, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan, parlamentari şi primari de la USR. „Anul acesta, la alegeri, suntem chemaţi să apărăm această Românie, o Românie Modernă, în care oamenii cinstiţi conduc instituţiile, conduc spitalele, ministerele, primăriile şi se gândesc în fiecare zi cum să facă o ţară mai bună pentru viitorul copiilor noştri”, a spus Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând, trebuie să te gândeşti că un oraş e pentru oameni! Anul acesta, la alegeri, suntem chemaţi să apărăm această Românie, o Românie Modernă, în care oamenii cinstiţi conduc instituţiile, conduc spitalele, ministerele, primăriile şi se gândesc în fiecare zi cum să facă o ţară mai bună pentru viitorul copiilor noştri. Vă spun că se poate! Există speranţă. Avem mult de muncit în următoarele luni, dar se poate şi corect. Radu Mihaiu trebuie să îşi ducă mai departe proiectele începute, lupta cu mafia imobiliară. A reuşit să atragă fonduri europene de peste 800 de milioane de lei, în timp ce în mandatul fostului primar suma a fost de numai 50 de milioane. De la 50 de milioane la 800 de milioane. Fără scurtături ajungem departe!”, a afirmat Cătălin Drulă, la evenimentul de luni, potrivit comunicautlui de presă al USR

„USR la guvernare a însemnat singurul plan de modernizare a acestei ţări – PNRR. PNRR înseamnă 30 de miliarde de euro care vin în România, înseamnă reformă şi, în timp ce noi în administraţia locală folosim aceşti bani, sunt unii care vor să îi folosească pentru sinecuri sau să îşi netezească drumul spre primărie - asta înseamnă să o iei pe scurtătură. Ne-am dat seama că fără hoţie ajungem departe, dar este nevoie de un pas în plus: fără scurtături, fără «merge şi aşa». Acesta este felul corect de a face lucrurile”, a sspus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Liderul PMP Eugen Tomac a precizat că „noi toţi am reuşit ceva extraordinar: PSD şi PNL sunt disperaţi, de aceea îşi pun candidaţi comuni în comunităţile cu primari USR”.

„Ăsta e extremismul de care se tem Nicu şi Marcel?! Noi mergem mai departe cu aceeaşi determinare. PSD şi PNL sunt în derută, sunt disperaţi pentru că, deşi s-au comasat, nu le ies calculele. Dreapta Unită va scrie istorie în acest an, sunt convins de acest lucru, de aceea nu am cedat până acum, nu vom ceda nici de acum încolo”, a declarat Eugen Tomac.

Preşedinteţe partidului Forta Dreptei Ludovic Orban a spus că „sectorul 2 a fost pe mâna comuniştilor mare parte din ultimii 30 de ani”.

„Nu pot să nu readuc aminte de decizia înţeleaptă pe care au luat-o două formaţiuni de dreapta, care şi-au dat mâna să nu mai lase Bucureştiul pe mâna Ciumei Roşii. Şi au reuşit să-l scoată din mâna celor care au preferat, mereu, scurtăturile şi mafia imobiliară. Radu Mihaiu a fost ales primar în 2020, deşi aproape nimeni nu-i dădea nicio şansă. Şi a fost o alegere înţeleaptă. E suficient să apelezi la serviciile Primăriei ca să îţi dai seama ce progres s-a făcut”, a susţinut Orban.

La rândul său edilul general Nicuşor Dan a explicat că cele trei formaţiuni au urmărit interesul public, chiar şi atunci când au avut opinii diferite.

„Vreau să vă mulţumesc pentru toată colaborarea. Chiar şi atunci când am avut opinii diferite, fiecare dintre noi am urmărit interesul public. S-au întâmplat lucruri, s-au amenajat străzi şi trotuare, s-a investit în şcoală, iar acest sector care a fost văduvit de o administraţie corectă a avut-o în sfârşit! Sunt foarte optimist în privinţa lui Radu. Alegerile acestea sunt despre valori, pentru că din cele 5 milioane de oameni care au plecat din România, mulţi au plecat că nu au mai suportat nedreptatea celor care sunt condamnaţi pentru corupţie, nu au mai suportat furtul din bugetul public. E o luptă în care ne angajăm. Eu sunt foarte optimist că oamenii vor înţelege”, a declaratNicuşor Dan, primarul Capitalei.

Radu Mihaiu, în primul mandat, a făcut din creşterea accelerată a investiţiilor o prioritate. A reuşit să oprească risipa banului public din Primărie, a investit sume-record pentru a îmbunătăţi aspectul Sectorului şi calitatea vieţii celor care locuiesc aici. Primarul Radu Mihaiu a făcut un audit extern după preluarea mandatului şi, pe baza acestuia, a reorganizat instituţia şi a redus cu 10% posturile existente. Bugetul de investiţii pe 2023 a depăşit cifra de 1 miliard de lei, de 5 ori mai mult decât în tot mandatul fostului primar.

O altă prioritate din primul mandat al lui Radu Mihaiu a fost mărirea suprafeţelor verzi din sector. A reuşit recuperarea a 4 hectare de spaţiu verde pentru reîntregirea celui mai mare parc din Sectorul 2, Parcul Plumbuita. Detalii aici: https://recuperamspatiulverde.ro/

Radu Mihaiu a investit substanţial în educaţie, prin crearea de grădiniţe şi creşe noi, şi împreună cu echipa sa transformă Sectorul 2 într-un loc în care bucureştenii pot descoperi istoria şi cultura în spaţii moderne. După amenajarea parcurilor, actuala administraţie lucrează pentru a pune la punct „Noul Centru Vechi” al capitalei.

„Dacă s-ar fi mers pe drumul cel corect şi cel drept, s-ar fi refăcut planul urbanistic general, nu PUZ-urile de sector, acelea sunt scurtături şi nu calea corectă pentru urbanism pe termen lung în Capitală. Alt exemplu – un primar a spus că mai bine dăm autorizaţie de funcţionare, fără autorizaţie la incendiu, şi în urma acesteia au murit oameni. Asta înseamnă fără scurtături! Nu putem şi nu vrem doar să peticim şi să dăm o spoială doar ca să fie frumos la alegeri, nu asta este miza. Fără scurtături ajungem sectorul în care să vrei să trăieşti şi să îţi creşti copiii!”, susţine Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Lansarea oficială a candidaturii a avut loc la Muzeul de Artă Nouă Imersivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.